1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Allianz va vinde participatia majoritara in operatiunile din Rusia catre Interholding

  • Acordul vizeaza asigurarea continuitatii pentru clienti si angajati.
  • Tranzactia este supusa aprobarii autoritatilor de reglementare

Grupul Allianz a acceptat sa vanda o participatie majoritara in operatiunile sale din Rusia catre Interholding LLC, proprietarul companiei rusesti de asigurari de raspundere civila Zetta Insurance. Dupa finalizarea tranzactiei, Allianz va detine o participatie minoritara de 49,9% in compania rezultata.

Tranzactia este supusa aprobarilor autoritatilor de reglementare.

Se estimeaza ca tranzactia va avea un impact negativ de aproximativ 0,4 mdl de euro asupra contului de profit si pierdere al Allianz, in mare parte din cauza reclasificarii impactului negativ al cursului de schimb valutar din capitalurile proprii. Solvabilitate si cash flow-ul Grupului Allianz nu vor fi afectate.

Acordul, care vine in urma deciziei Allianz de a reduce operatiunile din Rusia, urmareste asigurarea continuitatii pentru clienti si angajati.

Zetta Insurance, detinuta de Interholding, are peste 120 de birouri in Rusia, cu peste 6500 de agenti in peste 150 de orase. Compania, care are peste 1 milion de clienti, pe langa IMM-uri, are parteneriate cu 350 de dealeri auto si 30 de banci comerciale din tara.