1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Allianz si UniCredit isi consolideaza parteneriatul in Croatia

Allianz si UniCredit au semnat un acord-cadru si doua acorduri de achizitie de actiuni cu privire la afacerile lor din Croatia.

In cadrul acordurilor, UniCredit va achizitiona 11,72% din actiunile detinute de Allianz la Zagrebacka banka dionicko drustvo (Zaba), o banca croata apartinand grupului UniCredit, iar Allianz Holding EINS GmbH va achizitiona participatia minoritara de 16,84% detinuta de Zaba la compania de asigurari croata.

UniCredit a declarat ca nu ia in considerare retragerea de la tranzactionare a Zaba sau o retragere a actiunilor minoritare, desi nu este impiedicata sa faca acest lucru din punct de vedere contractual si legal.

Tranzactiile vor consolida pozitia UniCredit pe piata bancara croata, pe baza prezentei sale comerciale locale puternice, precum si a previziunilor pozitive privind PIB-ul tarii si a viitoarei sale aderari la zona euro.

"Atat UniCredit, cat si Allianz raman angajate pe piata de bancassurance din Croatia", se arata in comunicatul companiilor. "Aceste tranzactii permit celor doua parti sa isi eficientizeze interconexiunile corporative in Republica Croata. Ele se bazeaza pe acordurile reinnoite anuntate la inceputul acestui an atat in Germania, cat si in Italia si reprezinta o noua demonstratie a parteneriatului puternic dintre UniCredit si Grupul Allianz."