1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Allianz incurajeaza reparatiile ...

Allianz incurajeaza reparatiile auto prietenoase cu mediul

Cea de-a zecea editie a Allianz Motor Day a abordat problema sustenabilatii asigurarilor auto. Discutiile din cadrul evenimentului international gazduit de Allianz s-au axat pe modul in care electromobilitatea poate fi promovata ca o parghie-cheie pentru reducerea amprentei de carbon, atat in zona de produse, cat si in zona de servicii, precum si pe modul in care pot fi reduse emisiile de CO2 prin gestionarea sustenabila a despagubirilor.

Repararea in loc de inlocuirea cu piese noi

Propunerea Allianz a fost clara: "In asigurarile auto, vedem multe parghii pentru gestionarea sustenabila a despagubirilor care pot reduce semnificativ emisiile de CO2. In acest context, gasirea unor oportunitati adecvate pentru a repara, mai degraba decat pentru a utiliza piese noi, are cea mai mare importanta", a declarat Klaus-Peter ROEHLER, membru al Consiliului de Administratie al Allianz SE, responsabil pentru activitatea de asigurari din Germania, Elvetia, Europa Centrala si de Est, precum si pentru Global P&C Retail si SMC si Global Claims.

In general, daunele provocate de coliziunile dintre autovehicule sunt de dimensiuni mici si medii si afecteaza in principal partile exterioare ale vehiculului. Pentru acestea, exista optiuni de reparatii prietenoase cu mediul. Productia unei piese noi are o amprenta de CO2 semnificativ mai mare decat o reparatie.

"Desi aceste optiuni de reparare sunt deja utilizate in prezent, vedem inca un mare potential de imbunatatire. Daca asiguratorii cresc numarul de reparatii auto in Europa cu doar doua puncte procentuale pe an, conform calculelor expertilor nostri, pot fi evitate aproape 30.000 de tone de emisii de CO2, echivalentul consumului anual de energie a aproximativ 5.100 de gospodarii. Aceste statistici stau la baza propunerii noastre de a creste numarul de reparatii prietenoase cu mediul in viitor", explica Klaus-Peter ROEHLER (foto).

 

Certificarea ca atelier de reparatii auto sustenabil

O alta parghie pentru o gestionare mai sustenabila a despagubirilor este certificarea standardizata a atelierelor de reparatii auto de pe pietele europene, in conformitate cu criteriile de sustenabilitate. "Allianz, impreuna cu reprezentanti din industria autovehiculelor, sustine crearea de standarde comune in Europa. Numai in acest mod ne va fi posibil sa includem in mod constient criterii de sustenabilitate in alegerea unui atelier de reparatii auto", spune ROEHLER.

Vehiculele electrice trebuie sa devina potrivite pentru mase

Legislatia UE prevede ca Europa ar trebui sa devina neutra din punct de vedere climatic pana in 2050 si ca, pana in 2030, ar trebui sa se inregistreze o reducere de cel putin 55% a emisiilor de gaze cu efect de sera, comparativ cu nivelul din 1990.

Actiunile organizatiei Net Zero Insurance Alliance (NZIA), convocata de ONU, contribuie la aceasta reducere globala a amprentei de carbon. Allianz a fost un promotor timpuriu si co-fondator al NZIA in vara anului 2021, cu scopul de a promova decarbonizarea portofoliilor de asigurari.

"Avem o abordare holistica a subiectului mobilitatii durabile. Si un lucru este clar: fara mobilitate sustenabila si fara o expansiune consecventa a mobilitatii electrice, obiectivele ambitioase ale UE nu pot fi atinse. Pentru ca mobilitatea electrica sa fie potrivita pentru mase, toti participantii de pe piata trebuie sa creeze solutii prietenoase pentru clienti. Acestea includ, printre altele, o extindere mai rapida a infrastructurii de incarcare, preturi competitive si servicii conexe utile", afirma ROEHLER.

O platforma pentru vehicule electrice care ajuta clientii sa decida asupra mobilitatii durabile

Allianz colaboreaza cu experti si brand-uri recunoscute pentru a crea o platforma digitala dedicata vehiculelor electrice. Platforma va oferi informatii complete clientilor cu privire la mobilitatea electrica si va actiona ca un marketplace pentru tot ceea ce are legatura cu vehiculele electrice.

Platforma va oferi informatii ce variaza de la subiecte precum acoperirea statiilor de incarcare, servicii precum verificarea bateriei inainte de cumpararea/vanzarea unui vehicul electric folosit, instalarea wallbox-ului cu o verificare la fata locului, precum si un card de incarcare in conditii avantajoase. De asemenea, platforma va include produse de asigurare adecvate pentru vehiculele electrice.

Aceasta platforma va fi disponibila la inceputul anului 2023, intr-o prima etapa doar in Germania. In cursul anului viitor, Allianz Partners va facilita lansarea acesteia pe multe alte piete. "Cu aceasta platforma, Allianz isi propune sa ajute clientii sa decida in favoarea mobilitatii durabile, oferindu-le o gama larga de informatii, produse si servicii legate de electromobilitate, toate intr-un singur loc", conchide ROEHLER.

Despre Allianz

Grupul Allianz este unul dintre cei mai importanti asiguratori si manageri de active din lume, cu peste 126 de milioane* de clienti retail si corporate in peste 70 de tari. Clientii Allianz beneficiaza de o gama larga de servicii de asigurari indivuduale si corporate, de la asigurari de proprietate, de viata si de sanatate pana la servicii de asistenta, asigurari de credit. Allianz este unul dintre cei mai mari investitori din lume, gestionand aproximativ 809 miliarde de euro in numele clientilor sai cu asigurari. In plus, administratorii de active PIMCO si Allianz Global Investors gestioneaza 2,0 trilioane de euro active ale tertilor. Datorita integrarii sistematice a criteriilor ecologice si sociale in procesele noastre de afaceri si deciziile de investitii, suntem printre liderii industriei asigurarilor in indicele de durabilitate Dow Jones. In 2021, peste 155.000 de angajati au realizat venituri totale de 148,5 miliarde de euro si un profit operational de 13,4 miliarde de euro pentru grup.

* Inclusiv entitatile neconsolidate