1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Alexandru PETRESCU, Presedintele ...

Alexandru PETRESCU, Presedintele ASF, prezent la doua evenimente importante pentru piata financiara: CFA CEE Investment Conference si Conferinta UNPIR

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Alexandru PETRESCU, a participat ieri la doua evenimente importante care au avut loc in Capitala. Oficialul ASF a fost invitat ca vorbitor la cea de-a X-a editie a "CFA CEE Investment Conference", organizata de CFA Society Romania la Palatul Parlamentului si la Conferinta aniversara “25 de ani de profesie reglementata”, desfasurata la Banca Nationala a Romaniei (BNR) in organizarea Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR). 

Intrebat despre care este perspectiva reglementatorului in ceea ce priveste investitorii din pietele financiare si interesul consumatorilor si unde se gaseste echilibrul intre subreglementare si suprareglementare, Presedintele ASF a spus ca ”exista peste tot [in lume] o linie fina care desparte cele doua tendinte si o permanenta cautare in a le echilibra, in scopul de a asigura stabilitatea pietelor supravegheate si un mediu sigur pentru consumatori”. 

La conferinta CFA au mai participat ministrul Economiei, Radu OPREA, premierul Republicii Moldova, Dorin RECEAN, guvernatorul Bancii Nationale a Republicii Moldova, Anca DRAGU si presedintele CFA Institute, Margaret FRANKLIN si numerosi profesionisti din domeniul financiar-bancar, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai autoritatilor publice din Romania si din tarile Europei Centrale si de Est. 

Pe de alta parte, la conferinta UNPIR, Alexandru PETRESCU i-a felicitat pe profesionistii din domeniu, cu ocazia unui sfert de secol de existenta, pentru competenta si integritate, dar si pentru contributia lor semnificativa la dezvoltarea economiei romanesti. 

Actiunile noii conduceri a ASF arata si dovedesc prezenta activa, deschidere spre dialog si implicare in gasirea de solutii viabile pentru pietele supravegheate – asigurari, pensii private si piata de capital.