1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Alexandra SMEDOIU preia functia de ...

Alexandra SMEDOIU preia functia de Presedinte al Asociatiei CFA Romania

Membrii Asociatiei CFA Romania au ales Presedintele si componenta Consiliului Director care va conduce organizatia in urmatorii doi ani (octombrie 2020 - 2022). Functia de Presedinte va fi detinuta de Alexandra SMEDOIU, CFA (foto), iar cele doua pozitii de Vicepresedinte vor fi detinute de Adrian CODIRLASU, CFA si de Razvan SZILAGYI, CFA.

Functia de Trezorier al organizatiei va fi indeplinita de Andreea NICA, CFA.

Totodata, Dorin BADEA, CFA, Adrian POPA, CFA, Cristian POPA, CFA, Mugur POPESCU, CFA si Mihai PURCAREA, CFA, membrii alesi ai Consiliului Director, vor conduce si vor contribui la dezvoltarea si notorietatea asociatiei.

Alexandra SMEDOIU, CFA - Presedinte al Asociatiei CFA Romania, declara: "Alaturi de cei mai buni profesionisti din domeniul financiar, vom continua sa ne implicam in proiecte de impact pentru societate, precum cele de educatie financiara, dar si in initiative de dezvoltare a pietelor financiare in Romania, ca pilon de sustinere a economiei romanesti."

Adrian CODIRLASU, CFA - Vicepresedinte al Asociatiei CFA Romania (Presedinte intre anii 2016 - octombrie 2020), declara: "Cum cel de al doliea mandat al meu a luat sfarsit, consider ca a fost o mare onoare pentru mine sa reprezint din functia de Presedinte Asociatia CFA Romania. Am realizat foarte multe, insa efortul pentru implementarea proiectelor organizatiei pe care am reprezentat-o mai mult de patru ani, este unul comun si doresc pe aceasta cale sa multumesc membrilor Consiliului Director, colegilor executivi, precum si voluntarilor pentru colaborarea din acesti ani. Suntem o echipa puternica, iar Asociatia CFA Romania este o organizatie remarcabila. Ii urez mult succes Alexandrei Smedoiu in noua pozitie si sunt sigur ca va avea rezultate exceptionale".

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.

Astazi, in lume exista peste 170.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 159 organizatii membre ale CFA Institute.

Candidatii pentru titlul CFA trebuie sa promoveze o serie de trei examene cu frecventa anuala. Fiecare examen presupune cca. 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 4 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.

Asociatia CFA Romania este organizatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA). Asociatia CFA Romania are misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, Asociatia CFA Romania are peste 225 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA). Profesionistii care sunt membri ai Asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.