1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ales TAUSCHE, GENERALI: Constatul ...

Ales TAUSCHE, GENERALI: Constatul amiabil electronic este un proiect de viitor si o alternativa utila pentru clienti

Anul 2020 a fost unul dificil atat pentru companiile de asigurari, cat si pentru clienti. Despre modul in care s-a adaptat GENERALI acestor schimbari, care au fost primele reactii ale clientilor, precum si despre proiectul de modificare a Normei RCA care propune, printre altele, constatul amiabil in format electronic, ne-a explicat Ales TAUSCHE, Member of the Board, GENERALI Romania, in cea mai recenta emisiune "Ora de Risc" by XPRIMM, difuzata marti, 15 septembrie 2020, de RFI Romania.

AUDIO:Desi pandemia a afectat aproape toate sectoarele economice, sectorul asigurarilor a demonstrat ca stie sa se adapteze unor situatii neprevazute, reusind si la finalul celor noua luni sa aiba un rezultat pozitiv, marcand o crestere de 4,2%. Conform oficialului GENERALI, asigurarile de sanatate, cele de garantii si proprietati ar putea fi motorul acestor cresteri. "Inceputul anului 2020 a fost destul de bun, urmat de un trimestru II mai slab. Ca si trend am putut observa ca in aceasta perioada a crescut cererea pentru asigurarile de sanatate, cele de garantii si proprietate, astfel, putem spune ca ele ar putea fi motoarele acestor rezultare pozitive", a precizat Ales TAUSCHE.

Sunt pregatite companiile de asigurari pentru constatul amiabil in format electronic?

"In acest moment eu cred ca nu, pentru ca este o propunere de Norma si cred ca cel mai important este sa discutam despre fluxurile din spatele acestei aplicatii care vor fi folosite, iar acolo sunt multe detalii de discutat. Insa mi se pare ca ideea este buna si este o alternativa pentru consumatorii de RCA. Am niste dubii referitoare la rapiditatea cu care acest tool se va dezvolta, cel mai mult din pespectiva clientilor. Spun asta pentru ca nu toti clientii sunt pregatiti sa faca un constat amiabil prin telefon si multi dintre consumatori vor opta totusi pentru varianta pe hartie. Dar, ca o alternativa pe langa fluxul actual mi se pare extrem de util", spune reprezentantul GENERALI.

"Evident, sunt foarte multe detalii tehnice de care trebuie sa se tina cont, dar dupa cum ne-a aratat acest an, sectorul asigurarilor s-a dezvoltat extrem de mult de mult pe zona de online si digitalizare. Cred ca pentru viitor acestea vor fi o alternativa unde clientul hotaraste ce cale doreste sa urmeze", a completat el.

In privinta schimbarilor a adus anul 2020 in ceea ce priveste gestionarea daunelor, Ales TAUSCHE spune ca accelarea digitalizarii, accelerarea instrumentarii dosarelor de dauna si sanatatea emotionala a clientilor au fost principalele provocari

"In primul rand a adus o imbunatatire in accesibilitatea serviciilor. Pandemia a adus multe schimbari, insa acum, clientii au posibilitatea de a notifica orice dauna online, inclusiv prin email. Am lansat si notificarea online, acesta fiind un demers enorm si cred ca aceasta a fost cea mai mare schimbare si provocare. Apoi, a fost si o oarecare presiune pe viteza de rezolvare a acestor daune inclusiv in ceea ce privesc informatiile pentru clienti in privinta statusului dosarului de dauna. Acestea au fost principalele schimbari si, evident a fost si un aspect emotional, intrucat oamenii au parut mult mai ingrijorati in ceea ce priveste sanatatea lor, sau situatia creata de pandemie. Incertitudinile i-au afectat pe clienti si au avut nevoie de sustinere emotionala, iar aici a intervenit rolul colegilor mei care au sarit in ajutorul lor", a spus el.

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe http://www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!