1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

"Ai aflat, ai de castigat" - un nou proiect APPA dedicat consumatorilor

Educatia financiara se construieste pas cu pas, iar fiecare efort desfasurat in directia potrivita trebuie sustinut. In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor adauga campaniilor pe care le desfasoara in fiecare an un nou instrument de educatie financiara, lansand proiectul "Ai aflat, ai de castigat".

"Ai aflat, ai de castigat" reprezinta newsletter de informare si educatie financiara, dedicat publicului larg, care urmareste, prin materiale punctuale, sa imbunatateasca nivelul de cunostinte financiare ale romanilor, dar si sa ii informeze despre o serie de riscuri care le pot afecta locuintele, sanatatea, vietile, masina si nu numai si despre cum se pot proteja impotriva acestora, atat prin masuri preventive, cat si prin protectia oferita de politele de asigurare.

Prin informatiile transmise, newsletter-ul urmareste sa devina un element de informare important pentru publicul larg si sa fie un instrument care sa sprijine toate tipurile de asigurari.

Cu o peroidicitate lunara, proiectul are ca obiective cresterea gradului de educatie financiara a romanilor, in special in ceea ce priveste asigurarile, dar nu numai, cresterea gradului de informare cu privire la riscurile din viata de zi cu zi si masurile necesare pentru reducerea aparitiei acestora sau a efectelor lor, precum si oferirea de informatii utile, intr-un format accesibil.

Unul dintre subiectele abordate in prima editie a newsletter-ului a vizat incurajarea unui obicei de economisire. 7 din 10 romani nu au un obicei de economisire, ci pun deoparte, lunar, o suma aleatorie, in functie de banii ramasi dupa acoperirea cheltuielilor curente, subliniaza romania-insider.com, citand un studiu Erste Group.

Potrivit sursei citate, romanii economiseau, in medie, in 2021, 309 lei/luna (~63 euro) la un salariu mediu net de 3.541 lei (~720 euro) - crestere de 8,5% comparativ cu 2020 (286 lei) si de 14,8% comparativ cu 2019 (269 lei).

In acest context, abonatii newsletter-ului sunt incurajati sa faca din economisire un obicei, prin cateva sfaturi practice.

Prima editie "Ai aflat, ai de castigat", transmisa la finalul lunii ianuarie, a fost deschisa de peste jumatate dintre abonati. Aceasta poate fi vizualizata online, aici.

Pentru abonarea la newsletter, click aici.