1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ai acumulat cele 20 de credite ...

Ai acumulat cele 20 de credite aferente acestui an?

Conform Normei ASF nr. 20/2018, distribuitorii de asigurari si/sau reasigurari trebuie sa transmita la ISF, pana cel tarziu la sfarsitul fiecarui an calendaristic, evidenta acumularii celor 20 de credite care atesta pregatirea profesionala continua aferenta acelui an. Tot conform normei ASF, "nerespectarea de catre distribuitori a obligatiilor de pregatire profesionala continua conduce la pierderea calitatii detinute si imposibilitatea exercitarii activitatii de distributie de asigurari si/sau reasigurari".

Norma ASF nr. 20/2018 poate fi consultata AICI.

In acest sens, Pro Fiduciaria, unul dintre furnizorii importanti din piata de profil, incurajeaza cursantii, prin intermediul canalelor media cat si a celor interne, sa finalizeze programul de pregatire obligatorie continua pana in data de 20 noiembrie 2020, astfel incat inscrierea creditelor in platforma ISF sa se faca in timp util.

"Incurajam din timp atat inscrierea la programele obligatorii, cat si finalizarea acestora si transmiterea adeverintei catre ISF pentru validarea creditelor. Insistam tocmai pentru ca anul trecut au fost numeroase situatii cand distribuitorii nu au parcurs un astfel de program sau nu au reusit sa-l finalizeze in termenul prevazut de Norma ASF. Acest lucru a dus la pierderea dreptului de a profesa si la obligativitatea de a incepe un nou program de pregatire profesionala initiala obligatorie, pentru cei care si-au dorit sa distribuie in continuare asigurari", a declarat Florian GABA, General Manager, Pro Fiduciaria.

Numarul minim de ore prevazut de Norma 20/2018 ASF pentru parcurgerea programului de pregatire profesionala si obtinerea celor 20 de credite este de 15 ore.

"Programele dezvoltate de Pro Fiduciaria sunt variate, contin intre 6 si 10 sectiuni care cumuleaza intre 20 si 30 de cursuri. Din acest motiv, le reamintim cursantilor nostri ca dupa finalizarea programului si obtinerea adeverintei, programul ramane activ pe platforma Pro Fiduciaria pana in data de 15 ianuarie 2021 si poate fi reluat oricand pana la aceasta data." a mai spus Florian GABA.

Mai multe detalii despre programele de pregatire obligatorie dezvoltate de Pro Fiduciaria sunt disponibile AICI.