1asig.ro
1asig.ro

Agricultura: Comisia adopta masuri menite sa creasca fluxul de numerar al fermierilor

5 min. / 1.540 cuvinte
Comisia Europeana a adoptat, miercuri - 4 august, o masura prin aplicarea careia fermierii pot sa primeasca plati in avans mai mari in cadrul politicii agricole comune (PAC).

PROMO


Aceasta masura va sprijini si va spori fluxul de numerar al fermierilor afectati de criza provocata de pandemia de COVID-19 si de impactul conditiilor meteorologice nefavorabile din intreaga UE, transmite Comisia Europeana.

Unele regiuni au fost grav afectate, de exemplu, de inundatii. Masura le va permite statelor membre sa le plateasca fermierilor sprijin pentru venit si sa aplice anumite scheme de dezvoltare rurala cu un nivel mai ridicat al avansurilor, de pana la 70% (crestere fata de 50%) in cazul platilor directe, respectiv 85% (fata de 75%) in cazul platilor pentru dezvoltare rurala.

Se aplica garantiile pentru protejarea bugetului UE, asadar platile se pot face dupa finalizarea controalelor si a verificarilor si incepand cu 16 octombrie 2021 in cazul platilor directe. Comisia Europeana a oferit sprijin sectorului agroalimentar pe tot parcursul crizei provocate de pandemia de COVID-19 prin sporirea flexibilitatii si prin masuri specifice de piata.

Mai multe informatii sunt disponibile aici.

1.158 accesari