1asig.ro
1asig.ro

Afacerile in comertul cu amanuntul - crestere de doua cifre in mai 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, in luna mai 2020, fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 18,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 20,2%, potrivit INS - Institutul National de Statistica.


PROMO

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in mai 2020, comparativ cu luna precedenta, a urcat pe ansamblu cu 18,5% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+29,5%), vanzarile de produse nealimentare (+28,2%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2020, comparativ cu luna precedenta a crescut pe ansamblu cu 20,2% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+26,5%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+22,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,5%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019 a inregistrat o scadere, pe ansamblu, cu 5,3% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-22,2%) si la vanzarile de produse nealimentare (-5,2%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 5,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019, a inregistrat o scadere, pe ansamblu, cu 1,2% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-20,4%) si la vanzarile de produse nealimentare (-1,7%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 3,5%.

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2019 a inregistrat o crestere cu 0,1% datorita majorarii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,5%). Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-11,2%) si vanzarile de produse nealimentare (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie -31 mai 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, a inregistrat o crestere cu 0,6% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,3%). Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-9,8%) si vanzarile de produse nealimentare (-1,1%).

231 accesari