1asig.ro
1asig.ro

Afacerile in comertul cu amanuntul au crescut cu 10,3% in iulie

5 min. / 1.540 cuvinte
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in iulie 2020, fata de luna precedenta, atat ca serie bruta, cu 10,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 3,9%, potrivit INS.


PROMO

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in iulie 2020, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 10,3% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+24,6%), vanzarile de produse nealimentare (+6,9%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2020, comparativ cu luna precedenta a crescut pe ansamblu cu 3,9% datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,4%) si la vanzarile de produse nealimentare (+1,8%).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,7% pe fondul cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+10,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 3,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a inregistrat o crestere, pe ansamblu, cu 4,2% datorita cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+10,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 4,1%.

Totodata, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1 ianuarie -31 iulie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2019 a inregistrat o crestere cu 1,2% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,1%) si vanzarilor de produse nealimentare (+1,9%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 9,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, comparativ cu perioada similara din 2019, a inregistrat o crestere cu 0,8% datorita majorarii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+6,5%) si vanzarilor de produse nealimentare (+2,0%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 9,1%.

"Informatiile din acest comunicat de presa (iulie 2020) surprind impactul crizei COVID-19 si al masurilor luate de autoritati, ca urmare a decretarii starii de urgenta pe teritoriul Romaniei incepand cu 16 martie 2020 si a starii de alerta incepand cu 17 mai 2020", noteaza INS.

192 accesari