1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afacerile din comertul cu autovehicule au crescut cu peste 21% in martie

In luna martie 2017, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut, ca serie bruta, cu 21,1% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia s-a datorat cresterilor inregistrate la activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor (+32,2%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+20,5%), comertul cu autovehicule (+19,1%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+2,8%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, majorarea este de 18,5% fata de martie 2016.

Fata de luna februarie, in martie a.c., volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 25,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,2%.

In primul trimestru din 2017, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara a 2016, atat ca serie bruta cu 16,0%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 16,1%.