1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Afacerile din comertul auto-moto au scazut cu 12,2% in primele 8 luni

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri mai mica cu 12,2%, in primele 8 luni din 2020 comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit INS.

Scaderea a fost cauzata de scaderile inregistrate la comertul cu autovehicule (-18,0%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-9,5%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-0,9%).

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 78,7%. In perioada 1.I-31.VIII.2020 comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 11,7%.

In luna august 2020, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 11,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 1,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,5%.