1asig.ro
1asig.ro

Afacerile cu autovehicule au scazut in aprilie cu 0,5% fata de martie

5 min. / 1.540 cuvinte
In luna aprilie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta ca serie bruta cu 0,5%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate a crescut cu 2,9%, potrivit datelor centralizate de INS.

PROMO


Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta cu 5,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3%.

In perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2019, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de perioada similara a anului precedent atat ca serie bruta cu 5,7%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,6%.

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 0,5% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (7,1%). Cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (3,0%), comertul cu autovehicule (2,3%) si la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (1,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedenta a inregistrat o crestere de 2,9%.

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in aprilie 2019, comparativ cu aprilie 2018 a inregistrat o crestere cu 5,5% datorata majorarilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (50,3%), comertul cu autovehicule (6,8%), activittile de intretinerea si repararea autovehiculelor (3,5%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (2%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in aprilie 2019 a inregistrat o crestere cu 3% fata de luna aprilie 2018.

Perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2019, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 aprilie, volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 5,7%. Volumul cifrei de afaceri a crescut la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (54,4%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (9,1%), la comertul cu autovehicule (3,8%) si la intretinerea si repararea autovehiculelor (3,7%).

In primele patru luni din 2019, comparativ cu perioada similara a anului trecut, volumul total al cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,6%.

1.831 accesari