1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Afacerile Asito Kapital, pe un ...

Afacerile Asito Kapital, pe un trend pozitiv in 2021

Asito Kapital a subscris anul trecut prime de asigurare de 27,86 milioane de lei, nivel superior celui atins in anul precedent, cand compania a emis polite de 23,64 milioane de lei, potrivit informatiilor din raportul anual al companiei.

Rezultatul tehnic al contului de asigurari generale a fost negativ, pierderea fiind de 561.232 lei, fata de un profit net de 152.192 lei in 2020.

"Comparativ cu veniturile din prime brute subscrise aferente anului 2020, in anul 2021 s-au evidentiat cresteri semnificative pe linia asigurarilor de garantii, raspunderi civile property si CASCO. In ceea ce priveste linia asigurarilor de garantii, urmare a continuarii unei politici prudentiale privind apetitul la risc, s-a inregistrat o dezvoltare a portofoliului de clienti atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. Societatea detine un portofoliu diversificat, cu un risc de concetrare redus, in 2021 ponderile cele mai mari fiind inregistrate pe urmatoarele linii de activitate: asigurari de sanatate - 49,6%, asigurari de garantii - 25,02%, asigurari de raspunderi civile - 9,48, asigurari de bunuri si tehnice - 9,25% si asigurari CASCO - 7,57%", se spune in raportul anual al companiei.

Asito Kapital este controlata aproape integral de Moldasig (Republica Moldova), care a intrat in actionariat in octombrie 2011 in urma preluarii de Norcross Insurance Company Limited (Marea Britanie) a unui pachet de actiuni reprezentand 99% din capitalul social. Tranzactia s-a ridicat la 3,1 milioane de dolari.

Compania si-a inceput activitatea in iulie 1998 sub denumirea de Lukoil Asito si a avut ca obiectiv, in primii ani de functionare, asigurarea activelor si afacerilor derulate in Romania de grupul petrolier rus Lukoil.