1asig.ro
1asig.ro

Aetna International: Expatii vor sa ramana in strainatate. Revine cererea globala de asigurari de sanatate

5 min. / 1.540 cuvinte
In ciuda impactului pandemiei COVID-19, trei sferturi dintre expati isi doresc in continuare sa traiasca si sa lucreze in strainatate, arata un studiu realizat de asiguratorul global Aetna International, o companie specializata pe segmentul de asigurari de sanatate, si citat de catre ITIJ (International Travel & Health Insurance Journal).

PROMO


Deloc surprinzator, mai subliniaza studiul Aetna, expatii au o mai mare incredere in tarile in care ratele de deces legate de COVID-19 sunt mai mici.

De asemenea, acelasi studiu noteaza ca 88% dintre expatii chestionati in Singapore si 87% dintre cei din Emiratele Arabe Unite s-au dovedit cei mai increzatori in a-si mentine statutul de expati. Nivelul scade, cu toate acestea, la 69% din expatii chestionati in Germania si la 70% din cei din Mexic, tari in care impactul pandemiei COVID-19 a fost mult mai mare, potrivit Aetna International.

Revine cererea globala de asigurari de sanatate

Sursa citata subliniaza ca Aetna International a realizat acest studiu in contextul in care le ofera expatilor asigurari medicale comprehensive, cu acces la furnizorii de servicii medicale din toate destinatiile la nivel global. Rezultatele acestui studiu se vor dovedi, fara indoiala, utile si pentru alti asiguratori mondiali care sunt specializati pe segmentul asigurarilor de sanatate, care pot lua in considerare concluziile studiului, cu increderea ca, la nivel international, nevoia de asigurari private de sanatate va fi la fel de importanta ca oricand.

"Intr-o perioada dificila si incerta, increderea este esentiala, mai ales pentru cei care planifica si incearca sa isi construiasca o viata in alta tara. Oricare ar fi motivatiile lor pentru a se muta in strainatate, expatii joaca un rol important atat pentru comunitatile locale, cat si pentru cele globale. Revenirea la un fel de "normalitate" este ceea ce spera toata lumea, dar siguranta accesului la asistenta medicala de calitate e esentiala pentru ca aceasta "normalitate" sa devina realitate, oriunde ne-am afla in lume", spune Damian LENIHAN - Executive Director of Europe, Aetna International.

Studiul subliniaza dorinta expatilor, si nu numai, ca lucrurile sa revina la normal si arata ca 70% dintre cei chestionati au indicat ca, pe fondul pandemiei globale COVID-19, accesul la asistenta medicala de calitate reprezinta o preocupare semnificativa, in vreme ce numai 30% dintre expatii chestionati au precizat ca nu sunt ingrijorati in acest sens si au incredere in a accesa asistenta medicala din tara in care locuiesc si/sau muncesc.

"Au existat mereu multi factori pe care expatii sa-i ia in considerare. Restrictiile si provocarile generate de pandemie au complicat procesul de luare a deciziilor. In unele cazuri, cum ar fi restrictiile si inchiderea frontierelor pe fondul COVID-19, expatii ar putea simti ca nu au de ales. Comunicarea clara si informativa reprezinta un factor cheie pentru a ajuta comunitatile de expati sa isi doreasca in continuare sa traiasca si sa munceasca in strainatate. Autoritatile si angajatorii trebuie sa ofere asigurari ca interesele expatilor si ale familiilor cu privire la sanatate si bunastare sunt implinite. Acest lucru va incepe sa incurajeze expatii existenti si cei viitori sa isi reia planurile la momentul potrivit, stiind ca este sigur sa faca acest lucru", mai puncteaza Damian LENIHAN - Executive Director of Europe, Aetna International.

Nu in ultimul rand, sursa citata mai arata ca Aetna International a incheiat un parteneriat cu Sanlam Pan Africa, pentru a se asigura ca lucratorii internationali din 19 tari din Africa vor avea acces la asistenta medicala rentabila.

997 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO