1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Adrian MUNTEANU: Intelegerea ...

Adrian MUNTEANU: Intelegerea impactului economic este esential pentru a ramane relevanti

"Prioritatea in anul 2023 este recastigarea increderii si sustenabilitatea. Este necesar sa ne asiguram ca oferim in continuare clientilor cea mai buna recomandare, prin crearea de produse accesibile si solutii care sa acopere predictia, prevenirea si interventia in caz de risc", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Adrian MUNTEANU, International Departament Manager FUNK Romania.

Un mini-interviu cu Adrian MUNTEANU a fost publicat recent in Revista PRIMM Asigurari & Pensii din luna decembrie 2022. Il puteti citi mai jos:

Cum apreciati evolutia pietei de brokeraj in 2022 si care considerati ca este lucrul care a marcat-o cel mai puternic?

Pozitiva si de incredere. Evolutia pietei de brokeraj a beneficiat de o crestere accelerata inca de la inceputul anului 2022, de 51% in primele 6 luni, ajungand la un procent de 74% dintre subscrierile de asigurari din piata romaneasca. Asta denota faptul ca eforturile tuturor distribuitorilor de a crea o cultura continua a inovatiei, punand in acelasi timp in centrul atentiei sale clientul, a dus la cresterea increderii acestuia in competenta, consultanta si serviciile oferite, obtinand fidelizarea, dar si recomandarea din partea lor.

Ce asteptari aveti de la anul 2023?

Continuitate si agilitate. Clientii resimt presiunea climatului economic si decizia de cumparare este afectata de acest lucru. Inflatia in crestere duce la consolidarea tarifelor din partea asiguratorilor, iar clientii cauta sa isi reduca costurile. Intelegerea impactului economic asupra tuturor este esential pentru a ramane relevanti si a ajuta clientii intr-o perioada de volatilitate. Este necesar sa ne asiguram ca oferim in continuare clientilor cea mai buna recomandare, ca le oferim produse si propuneri valoroase si ca ne asiguram ca beneficiaza de servicii de despagubire corecte si eficiente.

Care considerati ca este prioritatea absoluta a asiguratorilor pentru 2023?

Recastigarea increderii si sustenabilitatea. Pandemia COVID 19, razboiul din Ucraina, criza energetica din Europa si celelalte realitati ce ne inconjoara, au dus la erodarea continua a increderii in sectorul financiar din care face parte industria asigurarilor. De aceea, mediul de business, care dovedeste ca este rezilient si agil, beneficind de incredere mai mare decat guvernele, are nevoie de sustinere prin crearea de produse accesibile si solutii care sa acopere predictia, prevenirea si interventia in caz de risc. Asta va determina o imbunatatire a modului de servire a clientilor, crearea de parteneriate inovatoare care sa stimuleze si sa imbogateasca experienta clientilor.

De asemenea, este deja evident ca asiguratorii lucreaza la modele care pun accentul pe sustenabilitate, reconstruind modelele de risc si ipotezele de stabilire a preturilor, folosind automatizarea pe intreg lantul valoric: de la crearea produselor si subscrierea acestora, pana la despagubiri.