1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Administratia Porturilor Maritime ...

Administratia Porturilor Maritime Constanta are buget de aproape 4,5 milioane de lei pentru asigurarea bunurilor

Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" Constanta a estimat ca un buget de aproape 4,5 milioane de lei pentru asigurarea bunurilor proprietate publica si privata din cadrul institutiei aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Contractul de asigurare va fi incheiat pentru o perioada de 2 ani, iar plata se va face in patru rate.

Ofertele vor fi deschise in data de 21 decembrie.

"In conformitate cu HG 517/1998, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta se ocupa cu "intretinerea, repararea si exploatarea bunurilor proprietate publica a statului, precum si a bunurilor proprietate a companiei", aceasta fiind "obligata sa asigure exploatarea eficienta, in regim de continuitate si de permanenta a bunurilor". De asemenea trebuie avuta in vedere si obligativitatea proprietarilor de nave maritime de a detine o asigurare care sa acopere raspunderea navelor respective, conform OUG nr. 9/2012 privind asigurarea proprietarilor navelor in ceea ce priveste creantele maritime. Compania trebuie sa mentina in functiune permanenta sistemul de semnalizare al porturilor: (geamanduri, faruri), pentru siguranta navigatiei; in caz contrar, compania risca sa suporte amenzi substantiale aplicate de autoritati (Autoritatea Navala Romana, Capitaniile de Port, Directia Hidrografica Maritima, Garda de mediu), fiind considerate contraventii si infractiuni prin punerea in pericol a navigatiei navelor, echipajelor si, in principal, prin cauzarea unor evenimente extrem de periculoase care pot conduce la blocarea portului. Pe langa bunurile proprii, compania detine in administrare si bunuri proprietate publica primite in concesiune de la Ministerul Transporturilor spre a fi intretinute si exploatate, drept pentru care, existand un grad mare de risc de producere a unor daune majore, acestea trebuie asigurate. In situatia producerii unei pagube, CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta are obligatia aducerii bunului deteriorat la starea anterioara producerii evenimentului", scrie in anuntul de participare.

Mai multe detalii despre licitatie AICI.

In prezent, Omniasig VIG detine in portofoliul polita pentru asigurarea bunurilor proprietate publica si privata din cadrul institutiei. Contractul a fost semnat pe doi ani pentru 4,45 milione de lei. Mai multe detalii AICI.

Sursa foto: portofconstantza.com