1asig.ro
1asig.ro
Administratia Porturilor Maritime ...

Administratia Porturilor Maritime Constanta aloca 4,6 mil. lei pentru asigurari auto, bunuri si D&O

5 min. / 1.540 cuvinte
Administratia Porturilor Maritime Constanta organizeaza, in luna octombrie, o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de asigurari RCA, bunuri proprietate publica si privata apartinand companiei, precum si asigurari D&O.

PROMO


Valoarea contractului este de 4,6 milioane lei, pe o perioada de 2 ani, conform anuntului de participare la licitatie publicat in SICAP.

Criteriile de atribuire a contractului va fi reprezentat de cel mai bun raport calitate-pret.

Potrivit caietului de sarcini, contractul este impartit in trei capitole, cate unul pentru fiecare tip de asigurare.

In capitolul I sunt cuprinse asigurarile RCA, a caror cerinte sunt minimale. "Asiguratorul va emite politele de asigurare RCA in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 132 din 2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de autovehicule si de tramvaie, cu toate modificarile si completarile ulterioare", scrie in caietul de sarcini.

In capitolul II sunt cuprinse asigurarile bunurilor proprietate publica si privata din cadrul Administratiei. Aici sunt incluse si asigurarile CASCO pentru autovehicule, persoane si bagaje din masini, cladiri, nave tehnice portuare, echipamente, dispozitive feroviare si asigurari de raspundere civila fata de terti. "Toate daunele produse bunurilor proprietate intelectuala, avariate ca urmare a producerii unui risc asigurat, vor fi remediate cu piese si materiale noi, a caror valoare va fi suportata in totalitate de asigurator pana la nivelul maxim al valorii asigurate. Asiguratul nu va suporta nicio suma din devizele/facturile intocmite de terti prestatri de servicii", mentioneaza sursa citata.

In cazul asigurarii de raspundere civila fata de terti "limita maxima de raspundere va fi de 3 milioane euro/an de asigurare, in agregat, indiferent de numarul de evenimente fara a limita despagubirea per eveniment", iar cerintele minime obligataorii speciale bunurilor publice, "asiguratorul va plati ca despagubire in timpul derularii contractului orice suma de pana la valoarea limita maxima de despagubire de 6 milioane euro pe toata durata desfasurarii contractului".

Coform caietului de sarcini, capitolul III cuprinde asigurarile de raspundere profesionala a membrilor Consiliului de Administratie si a Directorului General din cadrul Administratiei, limitele de asigurare, fara fransize sunt de:
  • 7 milioane de euro, reprezentand nivelul de asigurare, cumulat pentru toti administratorii executivi/neexecutivi ai Companiei Nationale - Administratia Porturilor Maritime Constanta;
  • 2 milioane euro, reprezentand nivelul de asigurare pentru Directorul General din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta.
Potrivit documentului, perioada retroactiva de asigurare va fi de un an, iar perioada extinsa de raportare a prejudiciilor produse din culpa Companiei Nationale - Administratia Porturilor Maritime Constanta sau a unor terti va fi de 3 ani.

"Asiguratorul se obliga sa acopere prejudiciile produse de administratorii si/sau directrul general al Companiei si/sau a tertilor prin actiunilr sau inactiunile comise din vinovatie/culpa/eroare/onisiune in periada de valabilitate a politei si/sau in periada retroactiva; sunt acoperite cheltuielile ocazionale in cadrul actiunilor promovate in instantele de judecata, precum si alte cheltuieli cu expertise extrajudiciare, necesare solutionarii cauzei", se adauga in caietul de sarcini.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 octombrie, 2020, ora 15:00.

257 accesari