1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Active dublate, in 2007, pentru BT Asset Management

Compania de gestionare a fondurilor mutuale BT Asset Management, membra a grupului financiar Banca TRANSILVANIA, intentioneaza sa-si dubleze activele si sa-si majoreze cota din piata fondurilor deschise de investitii in 2007, arata un raport financiar al grupului publicat in Monitorul Oficial.

La sfarsitul anului 2006, societatea avea active sub administrare in valoare totala de 60,209 mil. lei, in crestere cu 70% fata de anul 2005. Raportul citat atribuie cresterea activelor diversificarii riscului pe cele trei fonduri de investitii.
BT Asset Management are ca scop, de asemenea, mentinerea in topul administratorilor din perspectiva performantelor fondurilor gestionate, cat si a unui randament al capitalului investit (ROE) de peste 40%.

Prin intermediul fondurilor de investitii administrate (BT Maxim, BT Clasic si BT Index), BT Asset Management detinea, la sfarsitul anului precedent, o cota de piata de 6,82% pe segmentul fondurilor deschise de investitii. Firma a inregistrat un profit brut de 945.200 lei si un profit net de 781.700 lei.

Activele sub administrare ale societatii BT Asset Management au crescut in ultimii doi ani cu 70%.
In luna septembrie a anului 2006, societatea de managementul activelor a lansat in premiera pe piata noastra un fond de index, BT Index, construit pe structura indicelui ROTX (produs al Bursei de Valori Bucuresti, detinut in coproprietate cu Bursa din Viena).