1asig.ro
1asig.ro
Actiuni pentru prevenirea ...

Actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere. Politistii au retinut peste 4.500 de permise intr-o saptamana

5 min. / 1.540 cuvinte
La nivel national, politistii de la rutiera au actionat in zonele si pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. In doar o saptamana acestia au aplicat peste 50.000 de sanctiuni contraventionale si au retinut peste 4.500 de permise de conducere.

PROMO


In urma activitatilor desfasurate in teren, in perioada 22-28 martie a.c., politistii de la rutiera, impreuna cu politistii de ordine publica, au aplicat 50.930 de sanctiuni contraventionale, dintre care 42.998 pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata.

Astfel, au fost aplicate 14.425 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza si 3.176 de sanctiuni pentru abaterile savarsite de pietoni, 1.669 de sanctiuni pentru abaterile savarsite de biciclisti, 751 de sanctiuni pentru nerespectarea regulilor privind depasirea, 580 de sanctiuni pentru abaterile savarsite de carutasi.

De asemenea, au fost aplicate 526 de sanctiuni pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 360 de sanctiuni pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 330 de sanctiuni pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor, precum si 21.181 alte sanctiuni.

Totodata, au fost retinute 4.545 de permise de conducere si au fost retrase 1.418 certificate de inmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere retinute, 1.829 au fost retinute pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 751 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea, 526 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 360 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 330 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si 749 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Politistii au constatat si 625 de infractiuni, dintre care 532 de infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, respectiv 207 pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere, 187 pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, 45 pentru punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, 40 pentru conducerea unui vehicul sub influenta altor substante, 27 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, 26 pentru infractiuni la regimul rutier, precum si 93 de infractiuni de alta natura.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!. Ca parte a acestui demers, in luna martie a.c., s-a desfasurat campania "Cu stil, in trafic", care lupta impotriva stereotipurilor de gen in trafic, prin exemplul pe care il ofera femei care au profesii "atipice" legate de zona auto, precum si femei privite cu admiratie si respect in viata lor de zi cu zi.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Amintim ca asigurarile auto continua sa aduca pierderi in piata. Rata combinata a daunei pentru asigurarile auto - RCA si CASCO - a continuat sa fie supraunitara si in anul 2020, chiar daca a fost in usoara scadere fata de anul 2019, insa a fost mai mare decat cea inregistrata in 2018, reiese din raportul anual al ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.


Sursa foto: Facebook/ Politia Romana

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Tendintele pietei RCA in 2020: Afla cum au evoluat subscrierile fiecarui jucator!

1.437 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO