1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Actiune pentru verificarea ...

Actiune pentru verificarea utilizarii centurilor sau a dispozitivelor de siguranta omologate

La nivel national, politistii rutieri au continuat si intensificat actiunile pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, politistii au actionat, in perioada 17 - 19 septembrie a.c., pentru prevenirea si combaterea depasirii regimului legal de viteza pe drumurile publice si pentru informarea conducatorilor de autovehicule cu privire la necesitatea utilizarii centurilor sau a dispozitivelor de siguranta omologate.

In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sanctiuni contraventionale, dintre care 7.625 pentru depasirea limitei legale de viteza, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranta omologate de catre conducatorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranta omologate de catre pasageri, precum si 51 de sanctiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranta omologate de catre minorii sub 14 ani.

Totodata, 2.074 de permise de conducere au fost retinute, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, dintre care 1.105 pentru depasirea limitei legale de viteza.

Politistii au intocmit 303 dosare penale, 203 din acestea fiind intocmite pentru incalcari ale regimului circulatiei pe drumurile publice. 

De asemenea, au fost retrase 544 de certificate de inmatriculare.

Romania continua sa ocupe prima pozitie in clasamentul european privind rata deceselor pe sosele si in anul 2020, cu 85 decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, nivel fiind totusi in scadere fata de 2019, cand a fost de 96 de morti, dar este cu mult peste media UE care a fost de 42 de decese la un milion de locuitori, arata datele publicate marti de Comisia Europeana.

Aproximativ 18.800 de persoane si-au pierdut viata in urma unui accident rutier in cursul anului trecut in Uniunea Europeana, o scadere anuala fara precedent, de 17% fata de 2019. Cifrele Comisiei Europene arata ca un numar de 4.000 de vieti au fost crutate pe drumurile din UE in 2020 in comparatie cu anul 2019.

In Romania, intre 2010 si 2020, numarul deceselor cauzate de accidente rutiere a scazut cu 31%, de la 117 la 85 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.

Accidentele auto se numara printre principalele riscuri care ii preocupa pe romani (alaturi de incendii si imbolnavire), arata Barometrul UNSAR-IRES privind "Perceptia riscului si cultura asigurarilor in Romania", realizat in luna mai 2020.

Cresterea sigurantei rutiere trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. Printre acestea se numara si campania "FII TREAZ LA VOLAN!", desfasurata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Sursa foto: Facebook/ Politia Romana