1asig.ro
1asig.ro
Actiune pentru siguranta rutiera: ...

Actiune pentru siguranta rutiera: Politistii au retinut peste 4.200 de permise de conducere intr-o saptamana

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii au retinut, intr-o saptamana, peste 4.200 de permise de conducere soferilor care au pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic prin depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depasiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

Astfel, conform Politiei Romane, in perioada 26 iunie - 5 iulie 2020, sub coordonarea de specialitate a Directiei Rutiere, politistii rutieri (alaturi de politisti de ordine publica) au actionat in toata tara pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

In acest caz, pentru neregulile rutiere depistate in trafic, au fost aplicate 42.785 de sanctiuni contraventionale.

Din totalul acestora, 18.033 au fost pentru depasirea regimului legal de viteza, 2.625 pentru abateri savarsite de pietoni, 1.545 pentru abaterile savarsite de biciclisti, 677 pentru depasiri neregulamentare, 604 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 325 pentru abaterile savarsite de carutasi si 304 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost retinute, in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, 4.285 de permise de conducere.

Dintre acestea, 1.675 au fost pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 677 pentru depasiri neregulamentare, 604 pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, iar 304 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor.

Totodata, au fost retrase 1.205 de certificate de inmatriculare pentru conducerea unor autovehicule avand defectiuni tehnice sau neindeplinirea unor obligatii legale.

In aceasta perioada, politistii rutieri au constatat 735 infractiuni, din care 557 contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice. 235 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, 209 au reprezentat fapte de conducere fara permis, 74 de fapte de punere in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, 20 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice si 19 fapte de parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!.

Cea de-a V-a editie a acesteia se lanseaza saptamana aceasta. Tema principala a campaniei din acest an este Fenomenul "Road rage": cat de periculoasa este agresivitatea la volan, precum si cat de periculoase pot fi comportamentele care deriva din aceasta (ex: depasirea vitezei, bruscarea manevrelor, neatentia generata de starea emotionala puternic negativa etc.).

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Sursa foto: Facebook / Politia Romana


561 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO