1asig.ro
1asig.ro
Actiune pentru combaterea ...

Actiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente grave. Politistii au retinut aproape 5.000 de permise

5 min. / 1.540 cuvinte
Viteza, indisciplina pietonilor, a biciclistilor si neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor sau pietonilor reprezinta principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Politia Romana, prin structurile rutiere, a derulat, timp de 7 zile, la nivel national, o actiune pentru siguranta in trafic.

PROMO


Astfel, in perioada 7 - 13 septembrie a.c., sub coordonarea Directiei Rutiere, au fost organizate si desfasurate actiuni prin care s-a urmarit prevenirea si combaterea acestor cauze ale accidentelor grave.

In perioada de referinta, politistii au constatat 822 de infractiuni, dintre care 495 de infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice si 327 de alta natura.

De asemenea, politistii au aplicat 40.877 de sanctiuni contraventionale, dintre care 39.214 la legislatia rutiera (14.931 au fost pentru viteza neregulamentara, 3.662 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 2.066 biciclistilor, 796 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 297 pentru neacordarea prioritatii vehiculelor si 17.462 alte sanctiuni).

Au fost retinute 4.879 de permise de conducere, dintre care 1.927 pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 586 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 786 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 306 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si 1.274 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodata, au fost retrase 1.316 de certificate de inmatriculare pentru conducerea unor autovehicule avand defectiuni tehnice sau neindeplinirea unor obligatii legale.

In primele opt luni ale acestui an, principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost viteza (17,8%), indisciplina pietonilor (15,8% din total), indisciplina biciclistilor (12,9%), neacordarea prioritatii de trecere pietonilor (8,7%) si neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor (8,2%).

Siguranta rutiera, o prioritate

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand. In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!.

Cea de-a V-a editie a acesteia s-a lansat in luna iulie a.c.. Tema principala a campaniei din 2020 este Fenomenul "Road rage": cat de periculoasa este agresivitatea la volan, precum si cat de periculoase pot fi comportamentele care deriva din aceasta (ex: depasirea vitezei, bruscarea manevrelor, neatentia generata de starea emotionala puternic negativa etc.).

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.

Sursa foto: Facebook / Politia Romana

206 accesari