1asig.ro
1asig.ro
Actiune de siguranta rutiera: ...

Actiune de siguranta rutiera: Politistii au retinut peste 3.300 de permise de conducere

5 min. / 1.540 cuvinte
Politistii din toata tara au desfasurat, saptamana trecuta, o actiune pentru salvarea de vieti si prevenirea accidentelor rutiere, denumita "Alege Viata!". Celor care au pus in pericol siguranta circulatiei, le-au fost aplicate peste 30.000 de sanctiuni contraventionale, fiind retinute peste 3.300 de permise de conducere si retrase aproximativ 850 de certificate de inmatriculare.

PROMO


In perioada 18 - 24 ianuarie 2021, sub coordonarea Directiei Rutiere, politistii rutieri si din cadrul structurilor teritoriale de ordine publica au actionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, in urma actiunilor din teren, au fost aplicate 37.874 de sanctiuni contraventionale, celor care au incalcat legislatia.

Dintre acestea, 31.590 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice: 11.427 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 2.326 pentru abaterile savarsite de pietoni, 1.273 pentru abaterile savarsite de biciclisti.

De asemenea, au fost aplicate 332 de sanctiuni pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 13 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si 308 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice.

Au fost retinute 3.320 de permise de conducere: 1.318 pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 330 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, 316 pentru neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor, 307 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si 1.049 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

De asemenea, au fost retrase 851 de certificate de inmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule avand defectiuni tehnice sau neindeplinirea unor obligatii legale.

In aceasta saptamana, au fost constatate 357 de infractiuni contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice: 180 de fapte de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, 127 de infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, 20 de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, 12 fapte de conducerea unui vehicul sub influenta altor substante si 18 de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

FII TREAZ LA VOLAN!

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor desfasoara, inca din anul 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, cu sprijinul IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane si al principalilor actori din piata asigurarilor. Demersul are ca obiectiv cresterea sigurantei rutiere si a gradului de informare a tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun prin incalcarea regulilor de circulatie si indisciplina.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instragram.com/treazlavolan.

Sursa foto: Politia Romana / Facebook

938 accesari