1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AXA si BNP Paribas, impreuna in Ucraina

Compania franceza de asigurari AXA a ajuns la un acord cu BNP Paribas, grup francez inportant din piata bancara, prin care vor stabili un parteneriat pe piata asigurarilor non-viata din Ucraina.

AXA va cumpara 50% din actiunile subsidiarei BNP Paribas din Ucraina, UKRSIBBANK, prin subsidiara proprie din aceasta tara - Ukrainian Insurance Alliance (UIA).

Tranzactia necesita acordul autoritatilor de supraveghere din Ucraina si este estimata a se finaliza pana la sfarsitul lui 2007.
AXA va beneficia, prin aceasta operatiune, de un contract preferential de bancassurance pentru o perioada initiala de 10 ani.

"UIA vinde, in principal, asigurari auto si de proprietati prin reteaua de 1.000 de unitati a bancii UKRSIBBANK. In 2006, ne-am dublat veniturile in aceasta tara, fata de anul precedent, ajungand la 35 mil. USD", au anuntat reprezentantii AXA. "Ca urmare a acestei tranzactii, UIA va fi foate bine pozitionata pentru dezvoltarea pe piata ucraineana, prin combinarea puternicei retele teritoriale a UKRSIBBANK cu experienta AXA in domeniul asigurarilor", a completat sursa citata.

Piata asigurarilor din Ucraina este inca foarte fragmentata, primii zece jucatori, printre care si UIA, detinand putin peste 40% din volumul afacerilor. "Totusi, vedem un real potential de dezvoltare in aceasta piata de 47 milioane de oameni, si o rata scazuta de penetrare a asigurarilor", au concluzionat oficialii AXA.