1asig.ro
1asig.ro

AXA, de acord cu vanzarea operatiunilor sale din Grecia catre GENERALI, intr-o tranzactie estimata la 165 mil. euro

5 min. / 1.540 cuvinte
AXA a incheiat un acord cu GENERALI care prevede vanzarea operatiunilor AXA din Grecia catre gigantul italian, o tranzactie estimata la 165 de milioane de euro, care ar putea fi finalizata pana la sfarsitul celui de-al doilea semestru al anului in curs, informeaza Reinsurance News.

PROMO


Potrivit sursei citate, AXA vinde catre GENERALI operatiunile de Life & Savings si Property & Casualty din Grecia, un proces care este vazut drept o continuare a calatoriei de simplificare pe care a inceput-o AXA, dar si unul in conformitate cu strategia grupului GENERALI.

In 2019, AXA Greece a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de aproximativ 168 de milioane de euro. In principal, compania isi distribuia produsele prin Alpha Bank si o retea de peste 600 de agenti. Tranzactia asteapta aprobarile de reglementare si ar putea fi incheiata in T2 2021.

"Aceasta achizitie este pe deplin aliniata cu strategia GENERALI 2021, una care are ca scop consolidarea leadership-ului nostru in Europa. Odata cu achizitia AXA Greece, dar si cu acordul exclusiv de distributie pe termen lung incheiat cu Alpha Bank, GENERALI isi consolideaza pozitia pe piata locala, devenind al doilea grup ca marime din domeniul non-viata si al treilea pe sectorul de asigurari de sanatate. Aceasta tranzactie ne va permite sa ne optimizam pozitionarea strategica in tara, pentru o afacere mai dinamica, cu mai multe canale, si, per ansamblu, pentru o operatiune globala mai eficienta", a declarat Jaime Anchustegui MELGAREJO - International Chief Executive Officer, GENERALI.

947 accesari