1asig.ro
1asig.ro

AXA, afectata de un atac ransomware, cu impact asupra diviziei din Asia

5 min. / 1.540 cuvinte
Asiguratorul francez AXA a declarat, duminica, 16 mai 2021, ca una dintre subsidiarele sale din Asia a fost lovita de un atac ransomware, informeaza Reuters. Potrivit sursei citate, AXA a adaugat ca atacul cyber a vizat divizia sa Asia Assistance, cu impact asupra operatiunilor IT din Thailanda, Malaezia, Hong Kong si Filipine.

"Ca urmare, au fost accesate anumite date procesate de Inter Partners Asia (IPA) in Thailanda", a aratat AXA, precizand ca va trimite notificari in acest sens atat catre clientii corporate, cat si catre persoanele fizice, in cazul in care va constata ca atacul a afectat clientii grupului.

Reuters mai noteaza ca atacul ransomware asupra AXA a fost raportat si de catre Financial Times, care a precizat ca a descoperit, pe Dark Web, o postare a unor hackeri, in care infractorii cyber care au folosit ransomware-ul numit Avaddon au declarat, sambata, 15 mai, ca au piratat operatiunile AXA din Asia si au furat 3 terrabytes de date.

Financial Times noteaza ca Avaddon este un atac ransomware care poate compromite datele prin furt sau prin criptarea acestora, cu amenintarea ca, daca rascumpararea nu e achitata, datele furate vor fi facute publice. Potrivit aceleiasi surse, infractorii cyber au sustras 3 terrabytes de date din unitati din Thailanda, Filipine, Hong Kong si Malezia, inclusiv capturi de ecran ale cartilor de identitate ale clientilor, pasapoarte, documente bancare, dosare medicale si facturi emise de unitati spitalicesti.

Saptamana trecuta, AXA preciza ca va inceta subscrierea de asigurari cyber care ramburseaza costurile pe care utilizatorii din Franta le suporta, ca rascumparare, dupa ce au fost afectati de un atac ransomware. Acum, Financial Times sustine, citand surse care au preferat sa isi pastreze anonimatul, ca AXA a luat aceasta decizie dupa ce a fost afectata de atacul ransomware.

1.180 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO