1asig.ro
1asig.ro

AXA XL a primit aprobarea pentru prima filiala de reasigurare detinuta in China de o entitate din afara tarii

5 min. / 1.540 cuvinte
AXA XL, divizia de Property & Casualty si Risk Specialty a gigantului AXA, sustine ca filiala sa din China, XL Insurance (China) Company Limited, a primit aprobarea autoritatii de reglementare din China pentru a-si schimba licenta de business din asigurare, in reasigurare, informeaza Reinsurance News.

Avizul dat de CBIRC (the China Banking and Insurance Regulatory Commission) face ca entitatea AXA sa fie prima filiala de reasigurare din Shanghai si, totodata, prima filiala de reasigurare detinuta in China de catre o entitate din afara tarii.

Potrivit sursei citate, noua entitate juridica de reasigurare va fi cunoscuta, dupa finalizarea procesului de inregistrare, sub denumirea de XL Reinsurance (China) Company Limited (AXA XL Re China) si va oferi reasigurare pe segmentul non-life. Sursa citata mai arata ca AXA XL Re China va avea un rating solid S&P A +.

"Fiind prima filiala de reasigurare detinuta in China de catre o entitate din strainatate demonstreaza in continuare angajamentul luat de AXA XL cu privire la piata din China. Aceasta miscare e in conformitate cu politica guvernului de la Shanghai de a crea Centrul International de Reasigurare din Shanghai", spune Peter SCHMIDT - Chief Executive Emerging Markets & CUO Credit & Surety-Reinsurance, citat de catre Reinsurance News.

"Pentru a ne apropia de clientii nostri si pentru a aprofunda perspectivele pe plan local, am consolidat echipa noastra din tara. Acest lucru, impreuna cu experienta noastra internationala de subscriere si cu un bilant puternic, inseamna ca le putem oferi clientilor si brokerilor o valoare mai mare si servicii pe masura in aceasta piata importanta si dinamica", sustine Ann CHUA - Head of Asia, AXA XL.

"Apreciem sprijinul continuu si increderea acordate de catre cedentii si brokerii care lucreaza de mai multi ani cu noi. China e o piata cheie pentru noi si asteptam cu nerabdare sa continuam aceste parteneriate ca reasigurator onshore", a comentat, arata sursa citata, si Phil XUE - Head of Reinsurance & Country Manager for China.

443 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO