1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AVIVA si Banco POPOLARE, bancassurance in Italia

AVIVAAVIVA a anuntat formarea unui joint-venture cu Banco POPOLARE, noul grup financiar italian format prin fuziunea dintre Banco POPOLARE di Verona e Novara si Banca POPOLARE Italiana (BPI).

In urma acordului de bancassurance incheiat ieri, asiguratorul britanic va plati 250 mil. EUR in numerar pentru parteneriatul pe termen lung cu Banco POPOLARE si, de asemenea, va transfera acesteia 50% din capitalul pe care il detine la NOVARA Assicura, companie ce va deveni astfel, subsidiara de asigurari generale a bancii din Italia.

AVIVA va oferi, in cadrul parteneriatului semnat, protectie si produse de asigurari non-viata, inclusiv asigurari pentru credite si garantii, celor peste 5 milioane de clienti ai Banco POPOLARE, care, la randul ei, va acorda britanicilor acces exclusiv la cele 2.200 de agentii din reteaua teritoriala, mai concentrata in regiunile din nordul Italiei (Lombardia, Veneto, Piemont si Toscana) unde insumeaza o cota de piata de 10%.

Afacerea include, totodata, si reteaua Ducato, o platforma foarte importanta de servicii financiare pentru clientii-persoane fizice, apartinand in totalitate institutiei de credit.

Asadar, activitatea AVIVA pe segmentul de bancassurance dispune de o putere de distributie aferenta unui numar de aproximativ 4.500 de agentii pe teritoriul intregului stat italian.
Tranzactia face, momentan, subiectul autorizarilor de catre organismele de reglementare relevante din Italia, iar estimarile privind finalizarea se indreapta catre ultimul trimestru al lui 2007.