1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AVIVA si AKSIGORTA dau startul operatiunilor de bancassurance in Turcia


AVIVAAVIVA, AKBANK si AKSIGORTA, societatea de asigurari a grupului SABANCI Holding, lanseaza o noua societate de asigurari de viata si pensii in Turcia, in baza unui acord bancassurance cu institutia financiara implicata.
Asa cum s-a anuntat anterior, in cadrul tranzactiei propuse, afacerea de asigurari de viata si pensii din Turcia a AVIVA, AVIVA HE, va fuziona cu divizia corespondenta a AKSIGORTA, si anume AK Emeklilik.
AVIVA va vira catre AKSIGORTA 73,9 mil. EUR pentru finalizarea tranzactiei.

Acestea vor detine participatii egale si vor administra impreuna noua entitate, care va beneficia de intelegerea incheiata pe termen lung pentru a oferi produse de pensii si de asigurari de viata celor peste 5,9 milioane de clienti ai AKBANK, prin cele 687 de sucursale si agentii din teritoriu ale bancii.
Noua companie va fi cel mai mare furnizor de pensii din piata, cu active, in acest sens, de 429 mil. EUR si o cota de piata de 25%. Aceasta va fi si cel de-al treilea asigurator de viata, cu prime brute subscrise de 22,9 mil. EUR pentru primele trei luni ale anului 2007, cumuland o cota de piata de 11%.

Meral Ak EGEMEN, in prezent Director General la AK Emeklilik, va deveni Director Executiv al noii entitati create alaturi de Carl BOEHR, care ocupa functia de Chief Executive Officer la AVIVA Turcia.
Analistii companiei anticipeaza ca intr-un termen de cinci ani contributiile din pensii si primele brute subscrise pe segmentul de viata vor depasi 739,7 mil. EUR, cu active totale de 2,9 mld. EUR.
Cele trei companii se afla in discutii privind stabilirea termenelor de semnare a documentatiilor finale in trimestrul al patrulea al acestui an, dupa care finalizarea afacerii va face subiectul autorizarii din partea organismelor de reglementare relevante.

Mentionam ca, recent AVIVA a mai incheiat un parteneriat pe termen lung cu banca de economii Cajade Ahorros de Murcia (CAJAMURCIA) din Spania, urmand ca noul joint-venture, CAJAMURCIA Vida, sa activeze pe segmentul bancassurance.