1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
AUTONOM intra pe piata ...

AUTONOM intra pe piata asigurarilor din Romania, alaturi de HELLAS Direct, un jucator relevant de pe piata asigurarilor din Grecia

AUTONOM Protect, divizia de servicii pentru piata de asigurari a Grupului AUTONOM, a incheiat un parteneriat de distributie cu HELLAS Direct, un asigurator de prim rang din Grecia care si-a anuntat recent intrarea pe piata din Romania.

HELLAS Direct este o companie de asigurari inovatoare, bazata pe tehnologie, care opereaza in Grecia si in Cipru. Aceasta urmeaza sa intre pe piata din Romania in aceasta toamna, in prima faza, cu un produs de raspundere civila auto, urmand a fi adaugate in scurt timp si alte asigurari optionale (Casco, Travel s.a). Distributia asigurarilor RCA va fi initiata prin parteneriate cu agenti generali de asigurari (MGA), unul dintre acestea fiind, MGA Alpha Protect SRL.

MGA Alpha Protect S.R.L. este un joint venture intre Grupul AUTONOM Protect si Grupul HELLAS Direct, cu scopul de a asigura distributia produselor de asigurare si de a creste calitatea serviciilor din aceasta piata, in contextul falimentului City Insurance si a oportunitatilor existente in piata.

"Credem ca piata de asigurari din Romania este cu mult in urma pietelor dezvoltate - atat ca valoare si tipologie a asigurarilor cumparate de catre populatie si companii, dar si ca nivel de satisfactie a clientilor. Ca antreprenori, ne straduim sa identificam oportunitati acolo unde vedem probleme rezolvabile. Astfel, ne dorim sa ajutam la dezvoltarea si maturizarea pietei, din mai multe unghiuri: servicii moderne, distributie echitabila, produse inovatoare si procese "client first". Alaturi de o echipa de specialisti cu expertiza vasta in asigurari si cu reputatie solida, credem ca putem replica succesul pe care l-am avut in piata de mobilitate", a declarat Dan STEFAN, co-fondator AUTONOM Group.

AUTONOM Protect reprezinta divizia de servicii pentru piata de asigurari a Grupului AUTONOM, care va oferi servicii de vanzare, emitere si gestionare de polite de asigurare doar prin intermediul brokerilor de asigurare locali, precum si servicii de administrare a dosarelor de dauna.

MGA-ul isi propune sa furnizeze toate serviciile de asigurare necesare companiilor locale si internationale si sa aduca pe piata din Romania produse inovatoare.

AUTONOM Protect va colabora pe partea de administrare si gestionare de daune cu partenerul sau din Grupul AUTONOM: PAVALASCU Risk Consultants (PRC).

PRC este membru al Retelei internationale CRAWFORD, cel mai important actor din domeniul gestionarii dosarelor de daune din Romania, cu o experienta de peste 17 ani si care acopera toate liniile de activitate, pentru companii si persoane fizice, la nivel national. La nivelul activitatii lui HELLAS Direct in Romania, PRC va gestiona toate daunele acestui asigurator in Romania.

Echipa AUTONOM Protect este formata din specialisti cu experienta in toate tipurile de asigurari si profesionisti in domeniul administrarii daunelor, cu un management experimentat asigurat prin Florin BERBERITIU, CEO AUTONOM Protect, si Nicolae AVRAM, CSO AUTONOM Protect, specialisti cu peste 18 ani, respectiv 25 de ani de experienta in industria asigurarilor intr-o companie de top din Romania - ALLIANZ Tiriac.

In echipa extinsa a AUTONOM Protect se afla si compania ALPHA Software Providers, fondata de catre Daniel PETCU, specialist cu o experienta de peste 15 ani in proiectarea, dezvoltarea si implementarea de sisteme IT integrate in industria de asigurari.

"Sunt onorat sa fac parte din echipa AUTONOM Protect. Impreuna cu partenerul HELLAS ne dorim sa contribuim semnificativ la dezvoltarea pietei de asigurari din Romania, prin produse de asigurare inovatoare, dezvoltate in jurul nevoilor clientilor si printr-un standard ridicat al serviciilor oferite. Dorim sa devenim in scurt timp un "etalon " de profesionalism in piata de asigurari", a declarat Florin BERBENITA, CEO AUTONOM Protect.

"Acesta este un moment grozav pentru HELLAS Direct. Suntem convinsi de faptul ca avem cei mai buni parteneri pe teren din Romania si in persoana reasiguratorului nostru, Munich Re, iar cu sprijinul si know-how-ul lor credem ca putem oferi o experienta extraordinara soferilor romani!",

a comentat Emilios MARKOU, director executiv si co-fondator HELLAS Direct.

Piata asigurarilor din Romania

In anul 2021, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris prime brute in valoare de aproximativ 14,2 miliarde lei, in crestere cu circa 24% fata de valoarea inregistrata in anul anterior. Piata asigurarilor din Romania ramane orientata spre activitatea de asigurari generale, ce detine o pondere de 82% din totalul primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF.

Piata asigurarilor generale ramane dominata de asigurarile auto, astfel incat acestea, incluzand clasa A3 (Asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare) si clasa A10 (Asigurari de raspundere civila auto, inclusiv raspunderea transportatorului), reprezinta aproximativ 76% din totalul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale si 62% din totalul primelor brute subscrise de societatile de asigurari in anul 2021.

Despre AUTONOM Protect

AUTONOM Protect reprezinta divizia de servicii pentru piata de asigurari a Grupului AUTONOM, un furnizor integrat de servicii de mobilitate, care opereaza cea mai extinsa retea din Romania, prezenta in peste 30 de orase din tara.

Despre HELLAS Direct

HELLAS Direct este o companie de asigurari digital-first, full-stack (digitala, cu o platforma completa), care se bazeaza pe tehnologii de ultima ora si pe utilizarea analizei avansate. Compania este sustinuta de o lista de investitori de top, printre care BERD, Portage Ventures, IFC (membru al grupului Bancii Mondiale), Endeavor Catalyst si o serie de investitori providentiali de renume mondial. In rezultatul ultimei runde de finantare, fondurile totale obtinute de companie depasesc 50 de milioane de euro. HELLAS Direct a fost recent inclusa de Financial Times pentru a treia oara pe lista primelor 1.000 de companii cu cea mai rapida crestere din Europa.

Despre PAVALASCU Risk Consultants

PAVALASCU Risk Consultants, membru al Retelei internationale CRAWFORD, este cel mai important actor din domeniul gestionarii dosarelor de daune din Romania si, de asemenea, corespondentul exclusiv al CRAWFORD and Co pentru regiunea Balcanilor de peste 15 ani. Serviciile de tratare a daunelor din PRC acopera toate liniile de activitate, pentru companii si persoane fizice, la nivel national.