1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASTRA-UNIQA face precizari

ASTRA-UNIQA informeaza, prin intermediul unui comunicat de presa remis ieri, 28 iunie a.c., ca, prin sentinta nr. 1853, pronuntata in data de 27 iunie a.c., Curtea de Apel a admis cererea ASTRA-UNIQA de suspendare a executarii deciziei de sanctionare nr. 404/15.06.2007, emisa de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Consiliul CSA a hotarat, in 15 iunie a.c., sanctionarea societatii ASTRA-UNIQA cu interzicerea temporara a practicarii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA), pentru o perioada de 30 de zile de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial.
 
Hotararea a fost luata ca urmare a faptului ca, din verificarile efectuate, a rezultat ca in cadrul unei licitatii organizate de o unitate militara pentru atribuirea contractului de prestari servicii de asigurare RCA, procedura in urma careia ASTRA-UNIQA a fost declarata castigatoare, societatea a ofertat tarife de prima mai mici decat cele notificate si avizate de catre CSA.

Compania a contestat aceasta masura, precizand ca ASTRA-UNIQA a notificat CSA in data de 19.04.2007 cu privire la o modificare a limitelor inferioare de tarifare a autovehiculelor apartinand unor parcuri auto (vehicule care nu se deplaseaza in afara granitelor Romaniei sau cu o probabilitate scazuta de a efectua deplasari externe) si reinnoiri pentru parcuri auto cu rezultate tehnice foarte bune.