1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASIROM celebreaza 30 de ani de ...

ASIROM celebreaza 30 de ani de activitate pe piata asigurarilor

ASIROM VIG implineste anul acesta trei decenii de la infiintare, devenind astfel cea mai longeviva companie de asigurari din Romania. Aniversarea va fi marcata printr-o campanie care celebreaza atat istoria companiei, cat si trecerea brandului intr-o noua era, cea a digitalizarii.

Campania aniversara este denumita simbolic "30 de gesturi pentru 30 de ani" si va cuprinde evenimente dedicate clientilor, angajatilor si partenerilor ce au fost alaturi de ASIROM in acesti 30 de ani. Vor fi rememorate povesti de succes pe care ASIROM le-a construit alaturi de antreprenorii romani si se vor pune bazele unor experiente viitoare, impreuna, a transmis, marti, compania.

"Am evoluat timp de 30 de ani. ASIROM a tinut mereu pasul cu vremurile, ne-am schimbat atunci cand contextul a cerut-o, ne-am reinventat, ne-am adaptat la nevoile clientilor, iar in tot acest timp le-am fost mereu alaturi. Suntem mandri de istoria celor trei decenii, suntem recunoscatori milioanelor de clienti care ne-au ales, precum si angajatilor care au ridicat compania. Aceasta aniversare o dedicam lucrurilor simple, facute cu pasiune, serviciilor sigure, construite pe experienta anilor si generatiilor ASIROM. Analizam trecutul si privim increzatori catre viitor. De altfel, acesta este si mesajul pe care vrem sa il transmitem "Motivati de trecut, inspirati de viitor", a declarat Cristian IONESCU, Presedinte al Directoratului ASIROM.

"ASIROM a reprezentat o adevarata scoala pentru industria asigurarilor din Romania. Generatiile care au pus bazele domeniului de asigurari din Romania si-au inceput cariera in ASIROM, contribuind la formarea liderilor si profesionistilor actuali din industrie. ASIROM a fost dintotdeauna deschizator de drumuri. Mereu contemporana, compania s-a adaptat cerintelor pietei si trendurilor internationale din industrie, reusind sa integreze noile tehnologii in strategia sa de dezvoltare", afirma oficialii companiei intr-un comunicat de presa.

Conform acestora, Digitalizarea proceselor si a operatiunilor prin folosirea inteligentei artificiale este una dintre inovatiile aduse in piata de ASIROM care va fi adoptata ulterior de intreaga industrie. ASIROM este prima companie care a implementat folosirea robotilor in procesele sale esentiale, crescand astfel eficienta si diminuand considerabil riscul de eroare umana. Pornind de la digitalizarea proceselor interne, ASIROM a creat primul flux complet digital pentru serviciul de daune si a transformat Inspectia de Risc dintr-un serviciu realizat de catre agentul de vanzare, intr-un proces simplu si rapid, realizat 100% online de catre client, cu ajutorul unei aplicatii bazate pe Inteligenta Artificiala.

Anticipand nevoia de comunicare rapida, simpla si sigura, ASIROM a introdus folosirea chatbot-ilor, atat in procesul de achizitionare a unei asigurari, cat si pentru comunicarea permanenta cu clientii. Prin digitalizarea operatiunilor si includerea noilor tehnologii in sistemele sale, ASIROM asigura transparenta totala a proceselor, cresterea gradului de eficienta si acuratete, precum si simplificarea interactiunii client - asigurator.

Mai mult, pentru a raspunde nevoii clientilor sai de a avea acces la servicii de calitate, intr-un context social dificil, precum cel marcat de pandemia COVID 19, ASIROM a fost prima companie care a introdus serviciul de telemedicina in pachetele de asigurare de sanatate, oferind astfel o solutie de acces facila si rapida la servicii medicale de top.

"In cei 30 de ani de activitate, am fost alaturi de milioane de clienti din toate zonele tarii oferindu-le protectie si ajutor atunci cand au avut nevoie. Am sustinut companiile, dar si pe micii antreprenori si am oferit tot timpul solutii prin care dezvoltarea afacerilor sa ramana in focusul principal al acestora, preluand noi riscurile la care sunt supusi zi de zi. ASIROM a fost si ramane un formator al multor generatii de profesionisti in asigurari, o companie care a fost tot timpul aproape si a contribuit la cresterea nivelului de educatie financiara al consumatorilor de asigurari. Ne propunem sa pastram si pe viitor aceasta traditie, sa asimilam inovatia in tot ceea ce facem, in folosul clientilor si al partenerilor nostri si sa asiguram servicii de un inalt nivel de profesionalism", a spus Bogdan ZAMFIRESCU, Membru al Directoratului Responsabil de Vanzari.

ASIROM detine in prezent un portofoliu de aproximativ 500.000 de clienti si ofera o gama variata de produse, ce adreseaza atat asigurarile generale, cat de viata, venind in intampinarea clientilor prin pachete personalizate ce cuprind asigurari auto, de bunuri, produse dedicate angajatilor sau intreprinderilor mici si mijlocii.

Serviciile ASIROM sunt construite in jurul conceptului de asistenta, simplu de folosit si care se adreseaza tuturor generatiilor, prin modele de business dedicate, aduse din punct de vedere operational la acelasi numitor, fiind accesibile atat online, cat si in maniera traditionala, la nivelul agentiilor noastre.

Povestea companiei

Istoria ASIROM incepe in anul 1923, odata cu infiintarea companiei Asigurarea Romaneasca. Un real succes al acelei vremi, o companie romaneasca, cu produse inovatoare aliniate la standardele internationale. In 1952, compania este transformata in Administratia Asigurarilor de Stat.

Anul 1991 marcheaza inceputul istoriei moderne a companiei, sub numele de ASIROM, o companie privata adaptata nevoilor romanilor. Din 2007, ASIROM devine parte a Grupului Vienna Insurance - VIG, companie cu peste 200 de ani de experienta in domeniul financiar si lider pe piata asigurarilor, atat in Austria, cat si in Europa Centrala si de Est.

In prezent, Vienna Insurance Group gestioneaza 50 de companii de asigurari din 30 de tari si are peste 25.000 de angajati. Grupul are cel mai bun rating in indicele ATX pe piata bursiera austriaca fiind totodata listat si la Bursa de Valori din Praga.

Pentru ASIROM, anul 2019 aduce un amplu proces de redefinire, repozitionare si rebranding. Cu o noua strategie si viziune de business, noul ASIROM este contemporan, simplu si sigur, pregatit pentru a raspunde noilor provocari ale erei digitale, ramanand in acelasi timp un partener de incredere pentru clientii sai.

ASIROM este una dintre cele mai importante companii de asigurari de pe piata, cu peste 750 de angajati si 1.500 de agenti proprii ce sunt prezenti intr-o retea nationala de 140 de locatii.