1asig.ro
1asig.ro
ASIROM VIG reduce la jumatate ...

ASIROM VIG reduce la jumatate durata medie de plata a dosarelor de dauna prin implementarea serviciilor de daune online

5 min. / 1.540 cuvinte
ASIROM VIG a anuntat ca va reduce la jumatate durata medie de plata a dosarelor de dauna ca urmare a implementarii serviciilor de daune online. Dosarul de dauna, cererea de despagubire si de reconstatare pot fi completate online pe site-ul companiei, in mai putin de 10 minute, iar despagubirea se primeste in contul bancar.

PROMO


Astfel, ASIROM VIG a finalizat prima etapa din cadrul programului de transparentizare si simplificare a formalitatilor de despagubire pentru toate clasele de asigurari importante pe care compania este operationala. Beneficiarii politelor auto (Casco si RCA), respectiv de asigurari de bunuri si proprietati au posibilitatea sa parcurga toti pasii necesari pentru solutionarea daunelor online, prin intermediul platformei Daune Online disponibila 24 de ore din 24 pe site-ul ASIROM.

Implementarea acestei solutii urmareste oferirea unor servicii mai simple si mai rapide pentru clientii companiei, in conditiile in care 98% din dosarele de daune pentru asigurarile generale avizate lunar de ASIROM VIG se refera la solicitari de despagubiri auto si de bunuri.

In primele 9 luni din 2019, din cele aproape 50.000 de dosare de daune achitate, aproximativ 49.000 au vizat despagubiri platite in contul politelor Casco, RCA si de Bunuri si Proprietati. Practic, in fiecare zi lucratoare din perioada 1 ianuarie - 30 septembrie, ASIROM VIG a platit cate 85 de daune Casco, 8 despagubiri pentru bunuri si proprietati si 149 despagubiri RCA.

"Adoptarea noilor tehnologii reprezinta o prioritate strategica pentru noi, contribuind semnificativ la modernizarea serviciilor oferite de ASIROM. Am implementat programe extinse de digitalizare si automatizare si vrem ca acestea sa genereze beneficii palpabile pentru cei cu care interactionam. La nivelul proceselor de administrare a daunelor, am parcurs o serie de etape ce au vizat nu doar simplificarea formalitatilor, ci si reducerea timpilor de solutionare a daunelor. Acesta este contextul in care ne propunem ca, pentru cel putin 70% din dosarele de dauna, termenul de achitare a despagubirii sa fie de maximum 3 zile de la data depunerii Cererii de despagubire, a declarat Cristian IONESCU, Presedinte al Directoratului ASIROM VIG.

In prima parte a anului 2019, durata medie de plata a dosarelor de dauna inregistrate la ASIROM VIG a fost de aproximativ 6 zile de la data inregistrarii Cererii de despagubire, pentru intreg portofoliul de asigurari generale al companiei, respectiv de 7,5 zile pentru dosarele de dauna RCA avizate pentru pagube materiale. Perioada este de una relativ redusa in raport cu cea inregistrata la nivelul pagubelor materiale aferente politelor RCA pentru intreaga piata care, conform raportarilor facute publice de Autoritatea de Supravegere, s-a situat la circa 17 zile, precizeaza compania.

Platforma Daune Online ASIROM include aplicatii prin care clientii companiei pot completa electronic Notificarea de Daune si pot initia o Cerere de Reconstatare sau Cerere de Despagubire. Pentru daunele asigurate prin polite auto Casco si RCA, asiguratii ce detin un smartphone pot, de asemenea, realiza constatarea electronica in regim self-service, prin inregistrarea si transmiterea automata a imaginilor cu pagubele suferite de autovehiculul asigurat.

Cum functioneaza sectiunea de Daune online de la ASIROM?

Cele 3 aplicatii au comenzi individuale din pagina de Daune Online, astfel ca in mai putin de 10 minute se pot completa toate informatiile necesare pentru dosarul de dauna.

Pentru Notificarea unui dosar de dauna ai nevoie de:
 • Informatii despre polita si data eveniment
 • Informatii despre partile implicate
 • Informatii despre incident si avarii - se va desena schita evenimentului si se vor marca avariile - online!
 • Incarcarea in aplicatie a documentelor de avizare: Constatare amiabila sau Proces verbal, polita de asigurare, talon, permis, carte de identitate, foto cu avariile, alte documente in functie de produsul de asigurare
 • Semnatura electronica de pe smartphone sau tableta
Cererea de despagubire se completeaza in 3 pasi simpli:
 1. Informatii despre polita, numar dosar si date asigurat
 2. Solicitarea de despagubire si cont bancar
 3. Incarcarea in aplicatie a documentelor necesare despagubirii
Cererea de reconstatare presupune:
 • Numarul de dosar
 • Date despre solicitant si detalii reconstatare
 • Incarcarea in aplicatie a documentelor necesare reconstatarii: foto, documente service / constatare, fise tehnice - in functie de produsul de asigurare
ASIROM VIG este unul dintre cei mai mari asiguratori din piata locala, cu o cota de piata de peste 5% in primul semestru din 2019 si prime brute subscrise estimare de XPRIMM Publications la aproape 280 milioane de lei, ocupand locul 8 in clasament.

Sursa foto: unsplash.com

1.565 accesari