1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF monitorizeaza atent evolutiile ...

ASF monitorizeaza atent evolutiile pietelor supravegheate in contextul raspandirii COVID-19

Autoritatea de Supraveghere Financiara monitorizeaza atent evolutiile pe piata de capital, piata asigurarilor si piata pensiilor private din Romania, in contextul generat de efectele epidemiei COVID-19.

"Stabilitatea pietelor si protectia consumatorilor din pietele financiare nebancare sunt vizate in primul rand de masurile adoptate de catre ASF", a declarat Valentin IONESCU, Directorul Directiei de Strategie si Stabilitate Financiara in cadrul ASF.

Potrivit ASF, comunicarea cu entitatile reglementate a fost intensificata si sunt urmarite in mod deosebit actiunile entitatilor legate de actualizarea si transmiterea planurilor de continuitate a afacerii care sa tina cont de impactul COVID-19. De asemenea, A.S.F. urmareste in cadrul acestei comunicari sporite aplicarea de catre entitatile pietei a unui regim ridicat de transparenta cu privire la impactul estimat asupra activitatii acestor entitati ca urmare a efectelor generate de epidemia COVID-19, prin raportarile specifice fiecarui segment de piata.

In acelasi timp, A.S.F. asigura comunicarea si colaborarea cu alte autoritati ale administratiei publice si centrale, precum si coordonarea cu organismele europene responsabile cu privire la piata financiara si in mod deosebit cu Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA) si Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA), pentru o abordare convergenta in utilizarea prerogativelor legale in vederea mentinerii unei evolutii ordonate pe piete.

A.S.F. este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.