1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF intensifica colaborarea cu ...

ASF intensifica colaborarea cu Comisia Nationala a Pietei Financiare din Republica Moldova

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Nicu MARCU, s-a intalnit, pe data de 12 septembrie 2022, la sediul Autoritatii, cu o delegatie a Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF) din Republica Moldova, condusa de Presedintele institutiei, Cornelia COZLOVSCHI.

Intalnirea a avut loc in cadrul unei vizite de lucru extinse la care au participat Vicepresedintele ASF, domnul Gabriel GRADINESCU, respectiv Vicepresedintele CNPF, domnul Vitalie LEMNE, precum si experti din cadrul celor doua institutii.

Discutiile au vizat o gama larga de subiecte, precum: impactul crizei din Ucraina asupra fondurilor de investitii, evolutia listarilor din ultimii ani, armonizarea legislatiei in vederea aderarii la UE, listarea unei companii dintr-un stat tert pe o piata reglementata din Romania si trecerea de la supravegherea bazata pe conformitate la supravegherea bazata pe risc.

Intalnirea face parte din strategia Autoritatii de Supraveghere Financiara care priveste cresterea transparentei si dezvoltarea relatiilor bilaterale cu institutii europene si internationale similare.