1asig.ro
1asig.ro
ASF desfasoara o serie de actiuni ...

ASF desfasoara o serie de actiuni in Saptamana Mondiala a Investitorului

5 min. / 1.540 cuvinte

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) se alatura, in perioada 25 - 31 octombrie 2021, pentru al cincilea an consecutiv, demersurilor initiate de IOSCO (International Organization of Securities Commissions) pentru a celebra in Romania "Saptamana Mondiala a Investitorului" (World Investor Week - WIW).

Acest concept a fost lansat de IOSCO pentru constientizarea populatiei cu privire la nevoia de educatie financiara, in contextul unei piete financiare in schimbare si a unui comportament din ce in ce mai mult bazat pe asumarea de riscuri.

Contributia activa a ASF in cadrul WIW 2021 este reprezentata de organizarea de evenimente educationale, de elaborarea si lansarea de noi materiale de informare destinate publicului larg pentru o mai buna constientizare a importantei dobandirii de notiuni financiare specifice pietei de capital.

Din cauza situatiei generate de pandemia COVID-19 si a recomandarilor de distantare sociala, precum si ca urmare a restrictiilor impuse de autoritati, evenimentele vor fi sustinute online.

Saptamana WIW este deschisa de ASF si Bursa de Valori Bucuresti, cu participarea mai multor liceeni, care vor suna clopotelul de deschidere a sedintei de tranzactionare si care vor participa la un seminar online interactiv. In cadrul WIW sunt programate apoi o serie de actiuni, ce vor fi organizate atat la nivelul invatamantului preuniversitar si universitar, cat si la nivelul publicului larg.

Evenimentele organizate de ASF sub egida WIW:

  • "Clopotelul suna la BVB!" - eveniment care va reuni online la Bursa de Valori Bucuresti un grup de elevi la deschiderea sedintei de tranzactionare. Aceasta actiune are drept obiectiv constientizarea aspectelor legate de piata bursiera in randul tinerilor, a accesibilitatii acesteia ca mecanism de investire.
  • Programul "FinClub" - FinClub este un "club" de finante pentru elevii din invatamantul liceal care sunt pasionati de acest domeniu si care si-au manifestat dorinta de a detine cunostinte specifice pietelor financiare la un nivel mai avansat fata de cunostintele predate in invatamantul obligatoriu.
  • Seminariile "Laboratorul Academic" - programul sustinut online de ASF si adresat universitatilor partenere, in cadrul caruia studentii au sansa de a analiza studii de caz si de a interactiona direct cu profesionistii din pietele financiare nebancare.
  • Programul "Student Club" - acest program se afla la a doua editie si este adresat tuturor studentilor pasionati de finante, indiferent de profilul facultatii. Studentii participa la workshop-uri practice sustinute de profesionisti in pietele financiare, ceea ce va ajuta participantii sa isi dezvolte abilitatile si cunostintele financiare.
  • Academic FinHub - este un program dedicat centrelor universitare din Romania care isi propune facilitarea dialogului intre universitati si mediul de afaceri din domeniul financiar nebancar, in scopul cresterii nivelului de educatie financiara si de sustinere a invatamantului universitar. A doua editie a Academic FinHub se desfasoara sub auspiciile WIW 2021.
  • Seminariile "Wellness Financiar" - program care consta in sustinerea de workshop-uri de educatie financiara online, adresat societatilor si angajatilor acestora, pentru a oferi un suport de informare in domeniul financiar.
  • Noul numar al revistei electronice a ASF, dedicata profesorilor din invatamantul preuniversitar, este lansata cu ocazia celebrarii WIW 2021 - oferim astfel un suport de informare cadrelor didactice, completat de unele elemente ce pot fi folosite in activitatea de predare.
  • Sub egida WIW, ASF si entitati din piata de capital ofera gratuit studentilor de la universitati partenere posibilitatea de a accesa platforme demonstrative de tranzactionare dedicate intelegerii practice a modului de functionare a bursei, incurajand si sustinand astfel procesul de invatare.
  • Depozitarul Central se alatura ASF si va oferi, timp de o saptamana, incepand cu data de 25 octombrie 2021, posibilitatea inregistrarii contului IBAN in mod gratuit pentru detinatorii de instrumente financiare.

Acestor demersuri li se alatura si Institutul de Studii Financiare, care va organiza in cadrul WIW 2021 o serie de seminarii in colaborare cu ASF, precum si Conferinta "Cercetarea stiintifica in domeniul financiar. Provocari si solutii".

Mai multe detalii despre actiunile intreprinse de ASF cu ocazia WIW le puteti gasi pe site-ul ASF www.asfromania.ro/edu/.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

834 accesari