1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF celebreaza educatia financiara ...

ASF celebreaza educatia financiara in cadrul World Investor Week

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) organizeaza, in parteneriat cu Institutul de Studii Financiare (ISF), in perioada 3 - 7 octombrie 2022, sub egida "Saptamanii Mondiale a Investitorului" (World Investor Week - WIW), o serie de actiuni si de evenimente dedicate educatiei financiare. Acestea au drept scop constientizarea importantei dobandirii notiunilor specifice pietelor financiare non-bancare de catre elevi, tineri, dar si de catre publicul larg.

Prima actiune din saptamana WIW, aflata la cea de a sasea editie, a reunit astazi, la Bursa de Valori Bucuresti, aproape 90 de liceeni care au participat la deschiderea sedintei de tranzactionare. Dincolo de prezenta fizica a elevilor, la eveniment au fost prezenti online si elevi de la licee din tara.

Un alt eveniment, care va avea loc cu ocazia WIW, este webinarul Intalnire cu un antreprenor de succes - adresat studentilor si masteranzilor, unde va fi invitat Iulian Stanciu, Presedinte executiv Emag. Acesta le va vorbi tinerilor despre modul in care o idee poate deveni o afacere de succes, dar si despre cum pot fi depasite momentele delicate din viata unui business. Evenimentul, care va fi live pe pagina de Facebook si pe canalul de Youtube ale ASF, luni 3 octombrie 2022, de la ora 19.00, este o componenta a programului ASF dedicat mediului universitar - Laboratorul Academic.

In cadrul WIW, ASF a programat o serie de actiuni de educatie financiara la nivelul invatamantului gimnazial, liceal si universitar, dar si in parteneriat cu entitati ale pietei de capital.

World Investor Week este un demers initiat de International Organization of Securities Commissions (IOSCO). Autoritatea de Supraveghere Financiara este membra a IOSCO si in aceasta calitate sustine demersurile organizatiei, care a lansat in 2017 conceptul World Investor Week, constientizand nevoia de educatie financiara in contextul unei piete financiare in schimbare si a unui comportament bazat din ce in ce mai mult pe asumarea unor riscuri mari.

ASF desfasoara anual un program de educatie financiara care, pentru anul scolar 2022 - 2023, include cateva sute de scoli din toate judetele tarii, plus Municipiul Bucuresti. In cadrul Laboratorului Academic, programul ASF destinat dezvoltarii educatiei financiare in invatamantul universitar, vor fi organizate seminarii in cele peste 25 de centre universitare partenere ale ASF.

Principalele actiuni organizate de ASF sub egida WIW

Clopotelul suna la BVB! - eveniment care reuneste la Bursa de Valori Bucuresti 90 de elevi, care participa la deschiderea sedintei de tranzactionare si la o lectie interactiva despre investitii.

Webinarul Intalnire cu un antreprenor de succes - adresat studentilor - invitatul ASF este Iulian Stanciu, Presedinte executiv Emag - evenimentul, care va fi live pe pagina de Facebook si pe canalul de Youtube ale ASF, luni 3 octombrie 2022, de la ora 19.00, este o componenta a programului ASF dedicat mediului universitar - Laboratorul Academic.

Evenimentul Antreprenoriatul - o provocare continua, care-l va avea ca invitat din partea ASF pe antreprenorul Marian Alecu, unul dintre cele mai mari nume din antreprenoriatul Horeca. Intalnirea va avea loc la Universitatea Romano-Americana.

Programul Start2Learn dedicat elevilor - va debuta proiectul pilot Start2Learn: Finante personale - un program de educatie financiara completa al ASF si ISF, sustinut cu sprijinul lectorilor voluntari specialisti ai pietelor financiare. Acesta se va desfasura in paralel cu programul national Start2Learn dezvoltat pentru piata financiara nebancara.

Academia de Investitii, un program derulat de Institutul de Studii Financiare si Autoritatea de Supraveghere Financiara, dedicat studentilor.

Academic FinHub, un dialog intre reprezentantii marilor centre universitare si cei ai mediului economic si financiar, cu tema: Importanta cunoasterii, utilizarii si dezvoltarii cercetarii economiei comportamentale in formarea profesionistilor pietei financiare.

StartFin - cursul acreditat de formare profesionala continua, derulat de ASF si ISF, pentru invatatori.

Programul Wellness Financiar de educatie la locul de munca:

  • curs pentru invatatori si educatori; ASF va pune la dispozitia cursantilor un material didactic unic in Romania: Aventurile Comandantului Fin, un caiet de invatare aplicata, care poate fi descarcat de pe www.edutime.ro;
  • Seminar cu angajatii Postei Romane (companie nou intrata in program).

Webinar dedicat parintilor, copiilor si tinerilor din invatamantul preuniversitar, in care invitat este Mihai Avadanei, psihopedagog, cu formare in terapie cognitiv-comportamentala. Tema: Succesul financiar, rezultat rational sau doar noroc?

Start4Life - in cadrul acestui program, ASF va organiza un info-trip de educatie financiara la Bucuresti pentru copiii si tinerii din Casa Lidia, un centru de tip familial aflat in comuna Domnesti, judetul Ilfov.

Inscrieri in cea de a 4-a editie a FinClub, un program national adresat elevilor din clasele 10-12, desfasurat la initiativa ASF impreuna cu Banca Nationala a Romaniei, Ministerul Finantelor si Asociatia Romana a Bancilor.

Inscrieri la ASF Student Club, un program dedicat studentilor si masteranzilor pasionati de lumea financiara.

Inscrieri la Olimpiada ASF, un concurs pe teme de educatie financiara, destinat elevilor de clasa a VIII-a si de clasa a XI-a.

Cortul educatiei financiare, distributie materiale informative in zona Pietei Obor din Bucuresti.

Concurs national de desene "FinPitic si Lumea financiara", organizat de ASF in perioada 3 - 9 octombrie 2022 pentru elevii claselor a III-a si a IV-a pasionati de povestile cu talc financiar - etapa votului.

Inregistrate Cod IBAN, Depozitarul Central va oferi posibilitatea inregistrarii codului IBAN in mod gratuit pentru detinatorii de instrumente financiare.

Mai multe detalii despre proiectele de educatie financiara ale ASF, puteti gasi pe www.edutime.ro.

Despre ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.