1asig.ro
1asig.ro

ASF avertizeaza: Informati-va inainte de a investi pe piata de capital!

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara atrage atentia potentialilor investitori de a se informa temeinic asupra entitatii cu care doresc sa incheie contracte de intermediere, in cazul adoptarii deciziei de a efectua operatiuni cu instrumente financiare (in special cu cele complexe), respectiv de a verifica daca societatea in cauza este inregistrata in Registrul A.S.F.

PROMO


Anterior deciziei de a efectua operatiuni cu instrumente financiare complexe, investitorii trebuie sa se asigure ca inteleg mecanismele asociate acestora, nefiind recomandate investitiile in astfel de instrumente daca nu detin cunostinte solide in domeniu si daca nu isi permit riscul de a pierde banii investiti.

A.S.F. atrage atentia si asupra faptului ca furnizarea de servicii de investitii sau desfasurarea de activitati de investitii fara a detine autorizatia sau aprobarea necesara este incriminata de legislatia pietei de capital, fiind considerata infractiune, cu consecintele aferente in ceea ce priveste modalitatea de cercetare si sanctionare a acestor fapte.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat recent pe site-ul propriu informari catre investitori cu privire la faptul ca entitatile Green Seeds Marketing S.R.L. si Cronos Ares Partners S.R.L. nu sunt autorizate de A.S.F. sa presteze servicii si activitati de investitii in conformitate cu legislatia in vigoare.

Una dintre activitatile desfasurate de Autoritatea de Supraveghere Financiara in vederea asigurarii stabilitatii, competitivitatii si bunei functionari a pietelor de instrumente financiare, pentru promovarea increderii in aceste piete si in investitiile in instrumente financiare, precum si pentru asigurarea protectiei operatorilor si investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase este aceea de monitorizare a prestarii pe teritoriul Romaniei de servicii si activitati de investitii prevazute de Legea nr. 126/2018 privind pietele de instrumente financiare, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre entitati care nu sunt autorizate, in conditiile expres stipulate de lege sa presteze astfel de servicii si activitati.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

1.264 accesari