1asig.ro
1asig.ro
ASF atrage atentia potentialilor ...

ASF atrage atentia potentialilor investitori sa verifice daca viitoarea societate partenera este inregistrata in Registrul Autoritatii

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) atrage atentia potentialilor investitori de a se informa temeinic asupra entitatii pe care o vizeaza in vederea incheierii unui contract de intermediere, in cazul adoptarii deciziei de a efectua operatiuni cu instrumente financiare (in special cu cele complexe), respectiv de a verifica daca societatea in cauza este inregistrata in Registrul A.S.F.

PROMO


Anterior deciziei de a efectua operatiuni cu instrumente financiare complexe, investitorii trebuie sa se asigure ca inteleg mecanismele asociate acestora. A.S.F nu recomanda investitiile in astfel de instrumente daca investitorii nu detin cunostinte solide in domeniu si nu isi permit riscul de a pierde banii investiti.

Autoritatea de Supraveghere Financiara atrage atentia asupra faptului ca furnizarea de servicii de investitii sau desfasurarea de activitati de investitii, fara a detine autorizatia sau aprobarea necesara, este incriminata de legislatia pietei de capital ca infractiune, cu consecintele aferente in ceea ce priveste modalitatea de cercetare si sanctionare a acestor fapte.

In vederea asigurarii stabilitatii, competitivitatii si bunei functionari a pietelor de instrumente financiare, Autoritatea de Supraveghere Financiara monitorizeaza, prin intermediul unei structuri nou-infiintate, prestarea pe teritoriul Romaniei a serviciilor si a activitatilor de investitii, prevazute de Legea nr. 126/2018 privind pietele de instrumente financiare, de catre entitati care nu sunt autorizate, in conditiile expres stipulate de lege, sa presteze astfel de servicii si activitati.

Acest demers al Autoritatii vizeaza, totodata, si promovarea increderii in aceste piete si in investitiile in instrumente financiare, precum si asigurarea protectiei operatorilor si investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase.

In ultimele doua saptamani, A.S.F. a publicat pe site-ul propriu informari catre investitori cu privire la faptul ca entitatile: Financial Caption International SRL, CFX Point, Investments Financiare Trading SRL (fosta Bitcoin Banii Viitorului SRL) si ORO Fintech Limited nu sunt autorizate/notificate/inregistrate in Registrul A.S.F. in vederea prestarii de servicii si activitati de investitii, respectiv oferirea de consultanta de investitii.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.

793 accesari