1asig.ro
1asig.ro
ASF a publicat lista finala cu ...

ASF a publicat lista finala cu repartizarea auditorilor pentru asiguratorii care participa la exercitiul BSR

5 min. / 1.540 cuvinte
Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF a publicat lista finala cu repartizarea auditorilor pentru companiile de asigurari participante la exercitiul BSR - exercitiului de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania.

PROMO


ASF si EIOPA vor prelua rolul Consultantului pentru a asigura o aplicare armonizata a metodologiei exercitiului de catre auditori, precum si un tratament similar al societatilor participante de catre respectivii auditori.

Totodata, elementele referitoare la ajustarea termenelor anuntate pentru exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania, comunicate in data de 18 noiembrie, 2020, isi mentin valabilitatea, noteaza ASF: "Au fost ajustate termenele anuntate pentru exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania, iar planurile prevazute in sectiunea 8.1 din Invitatia pentru auditori, pentru exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor pe piata asigurarilor din Romania, pot fi depuse pana la data de 10 decembrie 2020. Evaluarile auditorilor vor avea loc in perioada 4 ianuarie 2021 - 5 aprilie 2021, iar rapoartele finale vor fi transmise pana la data de 5 aprilie 2021".

Regasiti mai jos lista actualizata a auditorilor desemnati, in conformitate cu prevederile legale aplicabile, sa efectueze evaluarea companiilor participante la exercitiul BSR:
Piata asigurarilor a raportat o crestere de 3,4% in primele sase luni din 2020, pana la valoarea de 5,6 miliarde de lei. Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale s-au ridicat, in intervalul ianuarie-iunie al anului 2020, la valoarea de aproximativ 4,5 miliarde lei, in crestere cu 5,4% fata de aceeasi perioada a anului anterior, iar PBS aferente asigurarilor de viata au insumat aproximativ 1,1 miliarde lei, cu 4,2% mai putin fata de semestrul I al anului 2019.

2.720 accesari