1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASF a autorizat GALLAGHER ca actionar indirect al RENOMIA SRBA Broker

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 18 septembrie a.c., Arthur J. GALLAGHER & Co ca actionar indirect al societatii RENOMIA SRBA International Broker, dupa ce acesta a preluat aproape 30% din actiunile grupului RENOMIA din Cehia.

Grupul RENOMIA, prezent si pe piata locala prin RENOMIA SRBA, a anuntat inca din luna iunie ca isi consolideaza pozitia si atrage in actionariat grupul american GALLAGHER., estimand atunci ca trazactia sa fie autorizata in al treilea trimestru al anului.

Astfel, GALLAGHER, o puternica companie de consultanta si risk management si al patrulea cel mai mare broker de asigurari din lume, cu vanzari de peste 6 miliarde USD si 30.000 de angajati, s-a alaturat RENOMIA ca actionar minoritar cu o participatie de 30%, pachetul majoritar ramanand la fondatorii companiei.

RENOMIA a transmis, in iunie, ca va functiona sub acelasi nume, sub conducerea actualilor sai actionari si a echipei executive si va mentine trendul actual spre realizarea viziunii si strategiei sale, continuand totodata extinderea in toate segmentele din regiunea ECE si va imbunatati modul in care ofera servicii clientilor sai.

GALLAGHER este numele de marca al Arthur J. GALLAGHER & Co. (NYSE: AJG) - broker de asigurari la nivel global, oferind servicii de gestionare a riscurilor si de consultanta cu sediul in Chicago. GALLAGHER are peste 30.000 de angajati in intreaga lume si ofera capabilitati de servicii clientilor din peste 150 de tari din intreaga lume printr-o retea de brokeri si consultanti corespondenti.

In ultimii cinci ani, RENOMIA si-a dublat afacerile, in principal datorita solutiilor specializate de asigurare si gestionare a riscului in peste 30 de industrii, precum si a expertizei sale in proiectarea si furnizarea de programe si servicii Employee Benefits, pentru clienti individuali. Acest rezultat a fost realizat printr-o combinatie de crestere organica si achizitii strategice. In ultimii zece ani, RENOMIA a investit in 14 companii din regiunea Europei Centrale si de Est si se angajeaza sa continue acest parcurs.

In Romania, Grupul RENOMIA detine o participatie de 51 procente din compania RENOMIA SRBA, in urma uni tranzactii incheiate in anul 2015, companie care se aliniaza strategiei de dezvoltare a grupului.