1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF: Revizuirea principiilor de ...

ASF: Revizuirea principiilor de guvernanta corporativa, discutata la OECD

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a participat la intalnirea Comitetului de Guvernanta Corporativa (CGC) - G20/OECD, care a avut loc la sfarsitul lunii noiembrie a acestui an, la Paris, unde a fost discutata revizuirea principiilor G20/OECD de guvernanta corporativa, in contextul actual al evolutiilor pietelor de capital.

CGC a identificat o serie de domenii prioritare de luat in considerare in timpul revizuirii, inclusiv gestionarea riscurilor de mediu, sociale si de guvernanta, digitalizarea, proprietatea corporativa si concentrarea, investitorii institutionali si aspecte ce tin de structurile de administratie.

Aceasta revizuire isi propune sa sprijine rezilienta sectorului corporativ si sa imbunatateasca accesul companiilor la finantarea de pe pietele de capital. Procesul de revizuire, lansat in noiembrie 2021, este preconizat sa fie finalizat in 2023.

Principiile G20/OECD de guvernanta corporativa ajuta factorii de decizie sa evalueze si sa imbunatateasca cadrul legal de reglementare si institutional pentru guvernanta corporativa, in vederea sustinerii eficientei economice, cresterii durabile si stabilitatii financiare.

Din delegatia Romaniei, care a participat la lucrarile CGC, au facut parte reprezentanti ai Autoritatii de Supraveghere Financiara, ai Secretariatului General al Guvernului, precum si ai Ambasadei Romaniei in Franta.

Totodata, membrii delegatiei Romaniei la reuniunea CGC au participat si la o serie de intalniri de lucru cu reprezentantii OECD, unde au fost discutate aspecte ce tin de proiectul Strategia pietei de capital, derulat de A.S.F. impreuna cu OECD. De asemenea, au fost purtate discutii si pe marginea etapelor urmatoare, specifice in procesul de aderare a Romaniei la OECD, in acest sens fiind dezbatute in mod aplicat aspecte ce tin de reforma guvernantei corporative a intreprinderilor publice din Romania.