1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF: Recomandari adresate ...

ASF: Recomandari adresate entitatilor reglementate privind avertismentul emis de CERS

Comitetul European pentru Riscuri Sistemice (CERS) a emis un avertisment privind vulnerabilitatile actuale din cadrul sistemului financiar, avand in vedere cresterea riscurilor sistemice la adresa stabilitatii financiare si tinand seama de deteriorarea perspectivelor macroeconomice.

CERS considera ca este necesar ca institutiile din sectorul privat, participantii la piata si autoritatile relevante sa continue sa se pregateasca pentru preintampinarea materializarii unor riscuri severe.

Avand in vedere avertismentul emis de CERS, Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat un set de recomandari adresate entitatilor reglementate si supravegheate, care vizeaza continuarea promovarii unei conduite prudente si aplicarea unor masuri preventive menite sa asigure atenuarea sau gestionarea riscurilor specifice.

Astfel, pentru contracararea vulnerabilitatilor si pentru cresterea rezilientei financiare si operationale, entitatile reglementate si supravegheate trebuie sa acorde o atentie sporita monitorizarii evolutiei riscurilor la care sunt expuse, adecvarii politicilor de distribuire a dividendelor (reducerea, suspendarea sau renuntarea la plata sau distribuirea acestora) si intensificarii activitatii functiilor care asigura sistemul de control intern.

Mai multe detalii gasiti AICI.

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiara

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.