1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF: Noi sanctiuni pe piata ...

ASF: Noi sanctiuni pe piata asigurarilor si pe piata pensiilor private

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, in urma controalelor efectuate de catre departamentele de specialitate din cadrul Autoritatii, aplicarea mai multor sanctiuni unor entitati care activeaza pe piata asigurarilor si pe piata pensiilor private.

Astfel, ca urmare a derularii controlului periodic la societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A., Consiliul A.S.F. a decis sanctionarea societatii cu amenda in cuantum de 500.000 lei pentru netransmiterea ofertelor de despagubire sau a notificarilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretentiile de despagubiri, precum si pentru plata cu intarziere a unor dosare de dauna.

In urma analizarii rezultatelor actiunii de control periodic efectuat la NN Asigurari de Viata S.A., in calitate de administrator al F.P.F. NN Activ si F.P.F. NN Optim, doamna Anna Natalia GRZELONSKA, in calitate de Director General, a fost sanctionata cu amenda contraventionala in cuantum de 4.000 lei si avertisment scris. Aspectele constatate au vizat, in principal, investigarea in mod necorespunzator a motivelor pentru care actele individuale de aderare au fost receptionate cu intarziere si actualizarea deficitara a informatiilor privind participantii. Totodata, in sarcina societatii au fost dispuse masuri cu scopul imbunatatirii procedurilor de lucru.

Consiliul A.S.F. a decis, ca urmare a controlului periodic efectuat la METROPOLITAN Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., in calitate de administrator al F.P.A.P. Metropolitan Life, sanctionarea cu amenda contraventionala in cuantum de 2.500 lei si acordarea unui avertisment scris doamnei Oana Viorica VELICU, in calitate de Director general. Sanctiunea a fost aplicata, in principal, pentru aspecte privind actualizarea necorespunzatoare a informatiilor privind participantii. In sarcina societatii au fost dispuse, de asemenea, masuri cu scopul imbunatatirii procedurilor de lucru.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.