1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF: In perioada crizei COVID-19, ...

ASF: In perioada crizei COVID-19, companiile vor transmite raportarile si alte documente doar in format electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiara a anuntat ca a adoptat Instructiunea nr. 1/2020 privind transmiterea raportarilor si a altor documente catre ASF in perioada aplicarii masurilor exceptionale generate de criza COVID-19 (coronavirus).

In perioada aplicarii masurilor exceptionale, entitatile autorizate, reglementate si/sau supravegheate de catre A.S.F. vor transmite corespondenta, raportarile, informatiile si alte documente prevazute de legislatia aplicabila, catre Autoritate, doar in format electronic.

Documentele mentionate vor fi transmise pe adresa de e-mail a A.S.F., dedicata acestei proceduri, eregistratura@asfromania.ro. In cazul raportarilor prevazute de legislatia aplicabila in domeniul asigurarilor vor fi utilizate aplicatiile ASF-EWS sau e-Hub, iar in cazul raportarilor prevazute de legislatia pietei de capital se utilizeaza aplicatiile prevazute de legile in vigoare, aplicabile fiecarui tip de raportari.

Documentatia transmisa A.S.F. va fi pastrata la sediul entitatii, pentru a putea fi disponibila pentru verificare la solicitarea Autoritatii ori de cate ori va fi necesar.

Instructiunea, care a fost transmisa Monitorului Oficial al Romaniei, se aplica pe perioada existentei starii de urgenta si intra in vigoare la data publicarii. Actul normativ poate fi consultat aici.

A.S.F. este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.

De asemenea, mai multe companii din piata de asigurari au anuntat, in aceasta perioada, ca au luat diverse masuri de preventie a raspandirii noului Coronavirus (COVID-19) si au implementat planuri pentru a asigura continuitatea activitatii in conditii optime, mizand pe interanctiunea online cu clientii, atat in ceea ce priveste subscrierile, cat si gestionarea daunelor. In noua categorie de stiri Asigurari in etapa COVID-19 de pe 1asig.ro gasiti toate anunturile companiilor!