1asig.ro
1asig.ro

APPE a organizat "Saptamana Mondiala a Banilor"

5 min. / 1.540 cuvinte
Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (APPE) a organizat, in perioada 22-28 martie 2021, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica - Reteaua Internationala de Educatie Financiara (OCDE/INFE) la care APPE este afiliata incepand cu anul 2017, asa-numita "Saptamana Mondiala a Banilor".

PROMO


Tema "Saptamanii Mondiale a Banilor" din 2021 a fost "Ai grija de tine, ai grija de banii tai"!


"Global Money Week" sau "Saptamana Mondiala a Banilor" reprezinta o activitate non-formala, derulata de APPE inca din anul 2014 si face parte din Proiectul national de introducere a disciplinei optionale Educatie financiara in invatamantul preuniversitar. Acest proiect este un proiect formal (se desfasoara prin scoala), este non-formal (prin activitatile derulate extra-curricular) si informal (elevii si profesorii se pot informa de pe platforma e-learning pusa la dispozitie).

APPE precizeaza ca "Saptamana mondiala a banilor" promoveaza eforturile facute in vederea imbunatatirii culturii financiare a tinerilor. Scopul final fiind de a contribui la accesul liber al elevilor si tinerilor la o educatie de o inalta calitate si de a-i invata banii, valoarea banilor si felul in care acestia sa ia decizii importante cu privire la imbunatatirea rezilientei lor financiare viitoare si a bunastarii lor.

In cadrul campaniei internationale si-au unit eforturile, sub coordonarea APPE, peste 5462 prescolari si elevi, coordonati de cca 182 profesori din 74 unitati scolare din 17 judete (Arges, Arad, Brasov, Bistrita-Nasaud, Buzau, Cluj, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Olt, Prahova, Satu-Mare, Salaj, Suceava, Valcea) si doua municipii (Bucuresti si Chisinau).

Modalitatile de monitorizare si de evaluare ale activitatilor desfasurate in "Saptamana mondiala a banilor":

- Colectarea actiunilor in format digital (PPT, filme, carti digitale) de la fiecare activitate desfasurata. Analizarea acestor materiale urmarind cei trei itemi: corectitudinea din punct de vedere stiintific, creativitatea, originalitatea.

- Sondaj de opinie/interviuri/chestionare luate cadrelor didactice, copiilor si parintilor.

- Discutii deschise pe grupurile de lucru de pe Facebook.

3.036 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO