1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AM Best opreste toate activitatile comerciale in Rusia

Agentia globala de rating AM Best a decis sa opreasca toate activitatile comerciale cu clientii din Rusia si, de asemenea, a retras toate rating-urile de credit acordate asiguratorilor si reasiguratorilor cu sediul in aceasta tara, informeaza Reinsurance News.

Masura luata de AM Best vine ca raspuns la sanctiunile impuse de catre Uniunea Europeana si inainte de termenul limita de 15 aprilie 2022.

Sursa citata mai arata ca, in paralel cu suspendarea tuturor activitatilor comerciale din Rusia, AM Best a pus capat furnizarii si redistribuirii tuturor produselor si serviciilor de informare catre clientii din aceasta tara, cu efect imediat.

Anuntul vine in urma deciziei AM Best de a retrograda si retrage rating-urile de credit a doua companii de asigurari din Rusia (GIC Perestrakhovanie si Russian Re), o a treia fiind plasata sub revizuire cu implicatii negative.

La inceputul acestei luni, noteaza Reinsurance News, AM Best a mutat nivelul de risc de tara pentru Rusia de la CRT -4, la CRT -5, pentru a reflecta riscul geopolitic, economic si de sistem financiar semnificativ mai ridicat din aceasta tara.

Alte agentii internationale de rating au luat, de asemenea, masuri pe fondul invaziei actuale a Rusiei in Ucraina, S&P Global Ratings anuntand anterior ca intentioneaza sa retraga toate rating-urile sale restante pentru firmele rusesti.

De asemenea, Fitch Ratings si-a retrogradat rating-urile pentru o serie de asiguratori rusi.