1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AM Best: Munich Re se mentine pe primul loc in clasamentul celor mai mari reasiguratori la nivel global

Munich Re ocupa pentru al doilea an consecutiv primul loc in clasamentul anual al celor mai mari 50 de grupuri de reasigurare la nivel mondial in 2021 realizat de AM Best. Aceasta este urmata de Swiss Re Ltd.. Cei doi reasiguratori globali reprezinta impreuna 24,3% din primele brute subscrise de reasigurare din top 50 in 2021.

Clasamentul apare in noul raport Best's Market Segment Report, "World's 50 Largest Reinsurers", si face parte din analiza AM Best asupra industriei globale de reasigurare inainte de evenimentul Rendez-Vous de Septembre de la Monte Carlo.

Totalul primelor brute subscrise de primii 50 de reasiguratori a crescut in 2021 cu 9,8%, ajungand la 353 de miliarde de dolari, de la 321 de miliarde de dolari in anul precedent. "Multe dintre companiile de reasigurare pe care AM Best le evalueaza au raportat ca o treime pana la jumatate din cresterea afacerilor ar putea fi atribuita majorarii primelor, spre deosebire de cresterea expunerii", a declarat Clare Finnegan, analist financiar senior, AM Best. "Se asteapta cresteri de tarife in multe dintre liniile de reasigurare in 2023, desi acestea vor varia in functie de linie de afaceri si zonele geografice."

Desi primii trei reasiguratori au ocupat aceleasi locuri din clasamentul de anul trecut, au existat permutari in randul celorlaltor companii din top 10 in cel mai recent clasament. In mod special, Canada Life Re a urcat pe locul 4, fiind pentru prima data cand un grup exclusiv de reasigurare de viata a ajuns pe primele patru locuri.

In plus, rata combinata a primilor 10 reasiguratori a fost de 99,2% semnificativ mai bun decat cel de 104,9 inregistrat in 2020. In general, primii 50 de reasiguratori au inregistrat o rata combinata medie sub 100 pentru prima data in ultimii cinci ani, in ciuda unor pierderi notabile in 2021.

Cele mai recente publicatii Xprimm vor fi disponibile la standul XPRIMM din Hotelul Fairmont precum si in principalele locatii din Monte Carlo la cea de-a 64-a editie a "Rendez-Vous de Septembrie" care se va desfasura intre 10 si 14 septembrie 2022.